<span class="txt-white-desktop">Vaše digitalno življenje </br>je naša skrb! <span class="txt-white-desktop">Vaše digitalno življenje </br>je naša skrb!

Vaše digitalno življenje
je naša skrb!


Bogatimo digitalno življenje.

Brez vas ni nas. Tukaj smo, da bogatimo digitalno življenje. Krepimo vas, vaše delovanje, vaše odnose. Omogočamo povezanost. Skrbimo, da smo lahko narazen, a vseeno skupaj. Skrbimo za zdravje in dobro počutje. Ob tem pa ohranjamo tisto, kar nas zadovoljuje – komunikacija in stiki z bližnjimi. Ostanimo doma in zmagajmo. Skupaj za brezskrbno prihodnost!

V A1 Slovenija se zavedamo pomena družbene odgovornosti in pripravljeni smo vrniti skupnosti, v kateri živimo in delujemo. Zavedamo se, da v času epidemije COVID-19 nismo prvi v bojni črti, smo pa tisti, ki delamo vse, kar je v naši moči. Vsem organizacijam in vam doma v tem času omogočamo digitalno avtocesto. Avtocesto, ki jo vsi mi nujno potrebujemo, da lahko družbeni sistem nemoteno deluje. Vzdrževanje povezljivosti je ključno, da lahko vsi opravljamo svoje pomembne naloge, da lahko komuniciramo med seboj, da ohranimo to, kar nam je pomembno - človeški stik.

Ostanite povezani z bližnjimi.

V času izolacije intenzivneje spremljamo različne informacije iz medijev. Zelo pomembno je, da čas, ki ga porabimo za spremljanje novic, uravnotežimo z drugimi aktivnostmi, ki niso povezane z virusom – npr. s sprostitvenim branjem, poslušanjem glasbe, igro z otroki, spoznavanjem partnerja, opravili, ki smo jih dolgo odlašali, telesno aktivnostjo …

 

Uporabljajte telefonske pogovore, SMS sporočila, video klice in družbena omrežja za to, da ostajate v stiku s svojimi najbližjimi. Dober občutek, ki ga dobimo v stiku z ljudmi, ki jih imamo radi, bo nadomestil izziv, da imamo za povezovanje začasno na voljo »le« digitalne poti.

V A1 Slovenija poslujemo skrbno, odgovorno in preudarno. Naše osnovno načelo delovanja – povezovati ljudi, prostore in predmete, da obogatimo izkušnje življenja in dela – smo prilagodili preventivnim ukrepom, ki jih je sprejela Vlada Republike Slovenije zaradi epidemije COVID-19. V nastali situaciji bomo poskrbeli za našo skupno brezskrbno prihodnost in s tem naše velike A1 družine.

Kako lahko v tem času stopite v stik z nami?

Preberite
Vsa aktualna obvestila, informacije o naših storitvah in paketih. Spletni klepet v živo in spletna asistentka Aida.
Uredite
Urejanje naročniškega razmerja, plačevanje računov, menjava paketov in opcij ter spremljanje porabe.
Vstopite
Virtualna trgovina, v kateri lahko naredite vse, kar bi želeli narediti iz oči v oči na »pravem« prodajnem mestu A1.
Vprašajte
Osebni skrbnik, 040 40 40 40 ali info@A1.si
Vse informacije 24/7. Za tehnično pomoč izberite številko 3.

Racionalna in odgovorna raba omrežja

Poleg zaposlenih tudi številni učenci in dijaki uporabljajo naše omrežje za učenje na daljavo v virtualnih učilnicah, zato zaznavamo povečanje rabe naših omrežij po vsej državi.

V času, ko je naše življenje preseljeno v digitalni svet in se povezujemo na daljavo, bomo k nemotenemu delovanju omrežja najlažje prispevali skupaj.

Največje obremenitve beležimo med 14. in 16. uro. Svetujemo vam, da uporabo video iger, predvajanja videa v živo in uporabo različnih spletnih orodij za prosti čas prestavite na ure, ko je v omrežju manj uporabnikov.
Kdor dela dobro, prispeva k temu, da se svet ne bo ustavil.

A1 pomaga

Kdor dela dobro, prispeva k temu, da se svet ne bo ustavil.

Platforma za menjavo dobrin

Doprinesi.si je spletna platforma, ki povezuje izdelke lokalnih kmetij, pridelovalcev, podjetnikov in vseh drugih, ki jih potrebujemo. Priključite se ji kot kupec, prostovoljec, prodajalec dobrin (zdrave, sveže, domače izdelke in druge izdelke za vsakdanjo rabo).

Polnilci za UKC Maribor

V sodelovanju z Janus Trade smo UKC Maribor donirali 37 polnilcev za telefone z različnimi konektorji.

Telefonska linija za Zvezo prijateljev

Zvezi prijateljev in mladine Moste smo donirali brezplačno telefonsko linijo, da ohranjajo stike z otroki in družinami pod njihovim okriljem.

Dostop do virtualnih učilnic

Z Ministrstvom za šolstvo smo 500 učencem in dijakom, ki te možnosti do sedaj niso imeli, omogočili brezplačen dostop do interneta za nemoten obisk virtualnih učilnic in opravljanje šolskih obveznosti.

ČvekiFON: Brezplačni klepet za starostnike

A1 Slovenija je tehnično podprla projekt društev Humanitarček in Simbioza. Starostnikom, ki danes poleg ostalih neprijetnosti, doživljajo tudi družbeno izolacijo, smo namenili telefonsko mrežo izključno zanje. S klicem na 080 38 07 med 8.00 in 20.00 se lahko brezplačno pogovarjajo s sovrstniki.

3 telefoni Alpha metliškemu Domu starejših občanov

Domu starejših občanov Metlika smo donirali 3 telefone Alpha, da bi osebju Doma omogočili lažje delo, starostnikom pa stik z domačimi.

Brezplačni SMSi za MZZ

Ministrstvu za zdravje smo omogočili brezplačno SMS sporočilo z informacijami, povezanimi s preventivnimi postopki in koronavirusom.

Omogočeni pogovori med terapevti in varovankami Zapora Ig

Terapevtom Inštituta za logoterapijo, mediacijo, izobraževanje in raziskovanje smo, v času v zaporu niso možni obiski domačih, omogočili nadaljnje pogovore z obsojenkami, saj je lajšanje njihove čustvene stiske zdaj toliko bolj pomembno.

Telefoni kot donacija Slovenski filantropiji

Slovenski filantropiji – združenju za promocijo prostovoljstva je A1 Slovenija donirala 10 Telefonov Nokia 3310 z namenom omogočiti starostnikom pogovore preko telefona in s tem pomagati pri odpravi njihove osamljenosti v času korona krize.

Prispevek za opremo šolajočih otrok

Za vsak prodan telefon bomo v mesecu maju in juniju 1 € namenili šolajočim otrokom Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki potrebujejo računalniško opremo in dostop do spleta.

Tudi tisti, ki telefona ne boste kupili, lahko s poslanim SMS-om na 1919 pomagate. S ključno besedo SOLA prispevate 1€, s SOLA5 pa 5€ Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki poskrbi, da bodo šolajoči otroci imeli vse potrebno za šolanje (šolske potrebščine, knjige, računalnike, dostop do interneta).

Brezplačno izvajanje storitve SMS Donator

A1 Slovenija dobrodelnim organizacijam preko svojega elektronskega komunikacijskega omrežja omogoča brezplačno izvajanje storitve SMS Donator za zbiranje sredstev v človekoljubne namene. V tovrstnih donatorskih akcijah lahko sodelujejo vsi uporabniki A1 Slovenija, tako naročniki kot tudi uporabniki predplačniškega sistema. Z vsakim poslanim SMS-om z določeno ključno besedo na številko 1919 uporabniki donirajo 1 EUR ali 5 EUR.

Rdečemu križu Slovenije 10 SIM kartic

A1 Slovenija je Rdečemu križu Slovenije podarila 10 SIM kartic, da bi omogočila brezplačne pogovore prostovoljcev-terapevtov za psihosocialno podporo z ljudmi, ki v času korona krize potrebujejo pomoč.