Pripnite si pentljo </br> in podprite čebele! Pripnite si pentljo </br> in podprite čebele!

Pripnite si pentljo
in podprite čebele!

V A1 se zavedamo pomena čebel, saj je kar tretjina svetovne hrane odvisna od opraševanja čebel. Ob svetovnem dnevu čebel smo pripravili čebeljo pentljo - pripnite si jo in skupaj z nami podprite čebele.

Pentlje so na voljo na naših prodajnih mestih, lahko pa si pripnete tudi virtualno pentljo na svojo profilno sliko na Facebooku.

#NahranimoČebele 

Čebelam lahko pomagamo vsi: posejte semena medovite rastline na vrtu ali v lonček na balkonu in nahranite čebele. Za vrt izberite avtohtone in okrasne cvetoče trajnice, v lonček na balkonu pa lahko posadite začimbnice, dišavnice ali najrazličnejše cvetje.

Panjske končnice z ilustracijami Cici umetnij

Naše čebelje družine smo maja preselili v nove panje, ki jih krasi 30 panjskih končnic s prelepimi otroškimi ilustracijami, ki so nastale v natečaju Cici umetnije in so jih navdihnile pravljice za lahko noč.


Več o A1 in urbanem čebelarjenju  si lahko ogledate na tej povezavi.

Roj čebeljih pravljic. Za sanje, sladke kakor med

Ob svetovnem dnevu čebel smo že drugo leto zapored pripravili tri čudovite pravljice za lahko noč. V vlogi glavnih junakinj so tokrat divje in domače čebele, ki bodo otroke poučile o razlikah in lastnostih različnih vrst čebelic. Prisluhnite čebeljim prigodam na lahkonocnice.si.