Pripnite si pentljo </br> in podprite čebele! Pripnite si pentljo </br> in podprite čebele!

Pripnite si pentljo
in podprite čebele!

V A1 se zavedamo pomena čebel, saj je kar tretjina svetovne hrane odvisna od opraševanja čebel. Ob svetovnem dnevu čebel smo pripravili čebeljo pentljo - pripnite si jo in skupaj z nami podprite čebele.

Pentlje so na voljo na naših prodajnih mestih, lahko pa si pripnete tudi virtualno pentljo na svojo profilno sliko na Facebooku.

#NahranimoČebele 

Čebelam lahko pomagamo vsi: posejte semena medovite rastline na vrtu ali v lonček na balkonu in nahranite čebele. Za vrt izberite avtohtone in okrasne cvetoče trajnice, v lonček na balkonu pa lahko posadite začimbnice, dišavnice ali najrazličnejše cvetje. Mi vam podarjamo semena ognjiča, ki so priložena vsaki čebelji pentlji.

Panjske končnice z ilustracijami Cici umetnij

Naše čebelje družine smo maja preselili v nove panje, ki jih krasi 30 panjskih končnic s prelepimi otroškimi ilustracijami, ki so nastale v natečaju Cici umetnije in so jih navdihnile pravljice za lahko noč.


Več o A1 in urbanem čebelarjenju  si lahko ogledate na tej povezavi.

Roj čebeljih pravljic. Za sanje, sladke kakor med

Ob svetovnem dnevu čebel smo tudi letos pripravili tri čudovite pravljice za lahko noč. V vlogi glavnih junakinj bodo tokrat divje in domače čebele, ki bodo otroke poučile o razlikah in lastnostih različnih vrst čebelic. Prisluhnite novim čebeljim prigodam na lahkonocnice.si.