Pametna vtičnica A1 Smart Home

Izberi barvo naprave

625952 114425 Pametna vtičnica A1 Smart Home
SPO_114425 Pametna vtičnica A1 Smart Home Si.Mobil Accessory 60
Na zalogi v spletni trgovini manj kot 3 kosi
Preveri zalogo na prodajnih mestih

Pametna vtičnica A1 Smart Home

Cena
60 €
Brezplačna dostava
0 €
Cena za plačilo
60 €

Majhna, zmogljiva in estetsko dovršena pametna vtičnica A1 Smart Home se bo zlahka vklopila v vaš dom. Preizkusite pametno tehnologijo z enostavnim brezžičnim upravljanjem preko mobilne aplikacije na telefonu, priključite napravo v vtičnico in nadzorujte njeno delovanje ter porabo električne energije.

Kdaj pride prav pametna vtičnica?

 • Vklopite pralni stroj kar v službi, tako da vas bo oprano perilo počakalo, ko boste prišli domov.
 • Izklopite likalnik, če ste ga po nesreči pustili prižganega oz. če niste prepričani, ali ste ga izključili.
 • Vklopite električni grelec, da bo stanovanje toplo, ko boste prišli iz službe domov.

Vse to in še več nudi pametna vtičnica Smart Home.

Katere naprave lahko priključite v pametno vtičnico?
V pametno vtičnico lahko priključite različne naprave z maksimalno obremenitvijo do 2,5 KW. Vsaka Smart Home vtičnica sprejme en vtikač posamezne naprave. Tako lahko v posamično vtičnico priključite računalnik, različne gospodinjske aparate, bojler, električni grelec, televizijo, klimatsko napravo, pralni in pomivalni stroj, likalnik, namizne svetilke in mnogo več.

Funkcija za vklop in izklop iz oddaljene brezžične povezave
Smart Home aplikacija na pametnem telefonu, računalniku ali tablici omogoča, da posamezno napravo, ki je priključena v pametno vtičnico, izklopite ali vklopite, kadarkoli želite. To storite le s preprostim klikom na ON ali OFF funkcijo v aplikaciji.

Ker sistem deluje s pomočjo brezžične povezave, lahko z napravami v vašem domu upravljate tudi, če ste v službi, na počitnicah ali kje drugje. Tako lahko preverite, ali ste morda pustili prižgano pečico ali likalnik, ko ste se odpravljali od doma. Sedaj lahko to spremenite le s klikom in naprava se bo izklopila.

Na mobilni aplikaciji lahko nastavite funkcijo, da se določena naprava, ki je priključena v pametno vtičnico, samodejno izklopi ob določeni vnaprej nastavljeni uri, ki jo določite in nastavite v aplikaciji.

Nadzor nad porabo elektrike z zmanjšanjem stroškov električne energije
Preko mobilnega telefona lahko nadzorujete porabo elektrike tako, da napravo po potrebi izklopite ali vklopite. Tako so naprave vklopljene samo takrat, ko jih res potrebujete. Pametna vtičnica omogoča tudi ročno nastavitev želene obremenitve naprave. To pomeni, da se naprava samodejno izklopi, ko doseže določeno vnaprej nastavljeno porabo električne energije.

Porabo o električni energiji posamezne naprave sporoča že barva na pametni vtičnici, pri čemer kristalni LED obroč s 16 milijoni barv sije v drugačni barvi, kadar je poraba nizka in kadar je poraba visoka. Ko se LED obroč obarva v določeno barvo, boste takoj videli, da naprava v tistem trenutku porablja veliko energije.

Prejeto sporočilo o neobičajnem delovanju naprave
Sistem preko pametne vtičnice zazna vsako neobičajno delovanje naprave in vas o tem tudi obvesti preko navadnega sporočila ali preko sporočila na mobilni aplikaciji. Tako lahko dobite sporočilo o tem, da se je hladilnik izklopil iz elektrike. Vedeli boste, da je potrebno nekaj ukreniti, da se hrana v hladilniku ne bi pokvarila. Lahko pa na primer dobite sporočilo, da je televizija prižgana že več kot 3 ure.

Upravljanje z več napravami
Če boste v vaš dom namestili več pametnih vtičnic, lahko preko telefona spremljate vsako napravo posebej. Ko odprete mobilno aplikacijo, se vam ponudijo različne možnosti z izpisom vseh naprav, ki so priključene v sistem oziroma v vtičnico. Tako le kliknete na posamezno napravo, ki jo želite upravljati, na oddaljeni povezavi.

Varovan sistem, ki deluje s pomočjo brezžične povezave
Pametni sistem deluje tako, da se podatki o delovanju naprave, električni energiji in porabi prenesejo na platformo s protokolom, kjer se podatki zbirajo in se nato preko brezžične povezave prenesejo na mobilno aplikacijo. Poleg tega je sistem tudi varovan in omogoča dostop le vam in vaši družini brez nevarnosti, da bi nepooblaščena oseba vstopila v sistem.

Enostavna namestitev s priklopom na povezani protokol
Pametno vtičnico lahko popolnoma enostavno namestite in priključite v sistem brez pomoči profesionalnega inštalaterja. To naredite tako, da vtičnico Smart Home priklopite na navadno oziroma že obstoječo vtičnico v vašem domu. Ob priklopu pametne vtičnice se ta poveže s protokolom Z-Wave oziroma s platformo. Pri tem je potrebno le konfigurirati podatke in se povezati z Z-Wave centralno enoto.

Nato v vtičnico Smart Home vtaknete navaden vtikač katerekoli naprave. Običajno imajo naprave različno dolg kabel z vtikačem. Ob priklopu se sistem avtomatično zažene in se poveže s pametnim telefonom. Tako lahko od tega trenutka naprej upravljate s povezano elektronsko napravo. V tem trenutku začne tudi sistem meriti porabo električne energije in zazna vse dejavnosti, ki so povezane z delovanjem naprave.

Oddajanje prijetne svetlobe ponoči
Zunanji del Smart Home vtičnice se ponoči razživi in prične oddajati prijetno in zadimljeno svetlobo. To omogoča, da boste lažje našli vtičnico v temi, ko jo potrebujete. Hkrati lahko prijetno svetlobo izkoristite za to, da v sobi ustvarite intimen kotiček. Ta lastnost je še posebej uporabna v otroških sobah, saj otroci velikokrat ne želijo zaspati ali spati v popolni temi.

Pametna tehnologija ščiti naprave pred prenapetostjo s samodejnim izklopom
Pametna vtičnica ima vgrajeno tehnologijo, ki ščiti vse naprave pred prenapetostjo električnega toka. V primeru kratkega stika se pametna vtičnica samodejno izklopi. Hkrati se izklopi tudi naprava, ki je priključena nanjo. Pred škodo, ki jo lahko povzroči kratek stik ali prenapetost zaradi udara strele, niso varne le elektronske naprave, ki so priključene v sistem, temveč tudi varovalke v električni omarici in celotno električno ožičenje v vašem domu.

Varna uporaba tudi ob prisotnosti otrok
Pametna vtičnica ima vgrajeno posebno varovalo, ki razmejuje notranji del s povezavo elektrike z zunanjim delom, v katerega se priključi vtikač. Zunanji del je povsem varen, četudi se s prsti dotaknete površine. Tako je vtičnica varna za uporabo in preprečuje neposreden stik z elektriko. To je še posebej koristno, če imate majhne otroke, ki lahko vtaknejo prste tudi v vtičnico. Tako ste lahko povsem brez skrbi za njihovo varnost.

Tehnične specifikacije:

 • Model izdelka: stenska vtičnica Fibaro FGWPF-102
 • Barva: bela, z LED lučko
 • LED obroč: vsebuje 16 milijonov barv
 • Doseg signala: 50 m zunaj in 30 m znotraj
 • Napajanje: 230 V AC 50/60 Hz
 • Krmiljenje omrežnih delov do 2500 W
 • Izhodna moč pri neprekinjeni obremenitvi: 2500 W
 • Naprava je primerna za (varnostne) vtičnice tipa E ali F - CEE 7/16 – največ 2,5 A; CEE 7/17 – največ 16 A; univerzalni varnostni vtikač E/F
 • Delovna temperatura: od 0 do 40 °C
 • Zgornja meja temperature: 105 °C
 • Mere: premer 43 mm, višina 65 mm
 • Protokol: Z-Wave – 500 Series Chip

Če želite vaš dom opremiti s sodobno pametno tehnologijo, privarčevati pri stroških električne energije in imeti popoln nadzor nad delovanjem naprav, dodajte Smart Home vtičnico v košarico in zaključite nakup.

NAKUP BREZ TVEGANJA: Danes naročite pametno vtičnico in jo brezskrbno testirajte 30 dni. Če z njo ne boste popolnoma zadovoljni, jo kadarkoli v roku 30 dni pošljite nazaj in vrnili vam bomo denar.

Večnamenski senzor A1 Smart Home

Večnamenski senzor A1 Smart Home

Senzor za vodo A1 Smart Home

Senzor za vodo A1 Smart Home

Pametni termostat A1 Smart Home

Pametni termostat A1 Smart Home