Medena Paloma

Hiter opis: Mlajša in bolj zdrava različica margarite.

Priložnost: Glede na to, da ima konkretno dozo medu, se vam ne bo treba izgovarjati na večerne ure.

Recept: Polovico visokega kozarca napolnite z ledom, dodajte čajno žličko limetinega soka ter dve žlički tekočega medu. Dolijte deciliter soka grenivke in deciliter mineralne vode, na koncu pa dodajte še merico (ali dve, odvisno, kako težak dan je za vami) tekile. Obvezno premešajte. Nežna rožnato oranžna barva pijače bo kar klicala k objavi na Instagramu, a ker se boste predolgi igrali s filtri, tvegate, da se bo led stopil. Kaj bo torej: Insta Story ali srebanje? Obojega ne morete imeti.

Frosé

Hiter opis: Ljubek miks roséja in jagod z nežnim imenom, ki ga lahko uporabite tudi za svojo rdečo papigo.

Priložnost: Pijača je primerna za enega tistih poletnih dni, ko se ne morete odločiti, ali bi se osvežili s sveže pripravljenim sadjem ali kozarcem primerno ohlajenega vina. Zato pač izberete oboje.

Recept: Stresite pest zmrznjenih jagod v mešalnik. Vklopite. Dodajte deciliter izbranega roséja in miksajte, dokler ne dobite lepe kremne mešanice. Srkajte počasi in z užitkom iz širokega kozarca in si pri zaprtih očeh predstavljajte, da sedite na italijanski strani Jadrana.

Cantaloupe daiquiri

Hiter opis: Daquiri, ki mu internet poje takšne hvalnice, da se pravzaprav čutimo dolžne, da ga umestimo v Mozaikov ožji izbor.

Priložnost: Zdi se nam, da cantaloupe daiquiri spada med tiste priložnosti, ko želite nekoga res navdušiti s svojim poznavanjem pijač, čeprav morda v resnici ne znate našteti niti pet kultnih koktajlov.

Recept: V koktajl mešalnik vlijte 1,5 dl soka dinje, lahko je tudi pire. Dodajte dve merici belega ruma ter merico in pol sladkornega sirupa. Za osvežujoč učinek poškropite s sokom limete in dodajte curek mineralne vode. Nadaljujete v stilu Magnifica Mešaj, mešaj, nato pa še sveže postrezite.

Mermaid Water Punch

Hiter opis: Barva v odtenku dobro kloriranega bazena, morsko navdahnjeno ime in lahkotno sočne sestavine vam nedvomno dajejo vedeti, da gre za ultimativno poletno pijačo. Ko jo boste pripravljali, se vam bo zdelo, da ste na avdiciji za naslednjo inštalacijo Obalne straže.

Priložnost: Pijača, ki jo postrežete na terasi z razgledom na morje, ob bazenu ali na vaši ta drugi jahti (saj veste, na tisti, kjer dejansko sprejemate goste). Plan B: nažicate barmana, da vam tole nameša za 'to go' in spijete pred počitniško prikolico.

Recept: V mešalni kozarec vlijte merico kokosovega ruma ter merico pekočega ruma. Dolijte 1 dl ananasovega soka, nato dodajte še malo merico soka limete. Obarvajte s curkom likerja Blue Curacao, za finale pa dodajte še koščke ananasa. Kozarec obvezno okrasite z živopisnim papirnatim dežničkom in kakšnim stebelcem eksotične rastline. Med pitjem morate imeti na nosu sončna očala in biti mastni od olja za sončenje. Instagram dovoljen, če ste prej na jahti zategnili ročno zavoro.

Naslovna fotografija: Profimedia