Kesha

Danes 33-letni ameriški pevki in igralki Keshi Rose Sebert privoščimo vse najboljše. Imela je precej turbulentno življenje, izkusila najbolj grenke plati zvezdništva in bila praktično čez noč pahnjena z vrhov lestvic v najbolj bizarne psihološke vojne.

Kesha
Novodobni položaj misleca
Oglasno mesto

A kot se je že večkrat pokazalo pri najstniških zvezdnikih, ki ob polnoletnosti v naročje dobijo milijone dolarjev, tudi Kesha ni imela pripravljenega najboljšega osebnega finančnega načrta. Med drugim je imela mesečni budžet za bleščice! Kot je potem povedala v intervjuju za Vanity Fair, je bil njen cilj prekriti svet z bleščicami in mu potem vladati. Tako kot so se gradili vsi veliki imperiji, torej?

Bono

Ko je nekega dne odpotoval v Italijo, se je šele ob prihodu zavedel, da je doma pozabil svoj najljubši klobuk. Zato je stopil v bližnjo trgovino in kupil nov klobuk? Ah, prosim lepo. Pa ne veliki Bono. Ne 'fura' on U2 že desetletja, da bo nosil kar neke naključno kupljene klobuke. Naredil je seveda naslednjo najbolj logično stvar: plačal je 1.500 dolarjev, da so mu klobuk z naslednjim letom pripeljali v Italijo. Letalska vozovnica, ki jo je kupil za svoj klobuk, pa je seveda bila – za prvi razred.

Bono
"Oba s klobukom sva srečno prispela! Hvala, hvala. Kako prosim? Aja, ostali člani benda so tudi najbrž okej."

Elon Musk

Poslovnež, ki v vesolje pošilja satelite in avtomobile, doma na Zemlji pa neumorno razvija umetno inteligenco, ima nekaj, kar se imenuje Wet Nellie. Mokra Nellie ni nekaj, kar je Elon Musk med odraščanjem doživel vsako popoldne na igrišču za šolo, ampak naziv vozila iz Bondovega filma Vohun, ki me je ljubil (The Spy Who Loved Me). Wet Nellie je bil avtomobil-podmornica, ki ga je Elon Musk od studiev odkupil za okrogel milijon dolarjev.

James Bond
Potapljači se prodajajo ločeno

Marilyn Manson

Bila je serija Hannibal, potem pa nekega dne serije ni bilo več. Ukinitev sicer precej odmevne zgodbe o kanibalskem morilcu se je izkazala kot edinstvena priložnost za notoričnega rokerja Marilyna Mansona, ki je nemudoma planil po rekvizitih s snemanja. Kupil je kar nekaj stvari, ki so krasile serijo – Hannibalovo morilsko obleko s predpasnikom, Hannibalov klavski nož, odrezan jezik in celo maketo odrezane roke igralke Anne Chlumsky.

A zgodba tu še ni končana. Ko je Manson po tem bogatem nakupu naletel na Bryana Fullerja, avtorja serije Hannibal, mu je večni mojster šoka rekel: "Povej Anni, da sem tako bogat, da sem lahko kupil njeno roko in si ga z njo zd…" Mnja, saj veste, kaj.

Marilyn Manson
Obraz srečnega kupca po uporabi rekvizita

Russell Crowe

Nekega večera je bil Russell Crowe na obisku pri Leonardu DiCapriu, kjer sta se pogumno lotila steklenice vodke in bržda kramljala o čudovitostih hollywoodskega življenja. Nekaj kozarcev pozneje je Russell dobil fantastično idejo – od Leonarda je želel kupiti dinozavrovo lobanjo, ki jo je imel zvezdnik potapljajočega Titanika razstavljeno v dnevni sobi.

Da bi jo dal otrokom, je bila Russllova razlaga. Leonardo je klonil in mu jo prodal – za 35.000 dolarjev. Za 'džabe', bi rekli v Hollywoodu. Prijateljska cena, pa to. Nekaj let pozneje je bila ta lobanja prodana na ločitveni dražbi. Veste, kako je Russell poimenoval to dražbo? "Umetnost ločitve".

Russell Crowe
"Stari, bliža se božič, frocom bi rad podaril nekaj, kar jih bo za vselej spominjalo na njihovega fotra ..."

DeShawn Stevenson

Nekdanji zvezdnik NBA je za 3.500 dolarjev kupil bankomat in si ga namestil kar doma v kuhinji. Nekajkrat na leto ga napolni z 20.000 dolarji in ker nihče ni bogat zato, ker razmetava z denarjem, bankomat njegovim prijateljem računa 4,50 dolarja za vsak dvig.

DeShawn Stevenson
"Model, resno? 4,5 dolarja provizije? Sem mislil, da sva frenda ..."
Oglasno mesto

Johnny Depp

Ameriški novinar in pisatelj Hunter S. Thompson, znan predvsem po bukvi, ki jo je spisal po letu dni življenja v motorističnem klubu Hell's Angels, je imel zelo specifično željo za svoje posmrtne ostanke. Želel je, da se njegov pepel izstreli v zrak, višje, kot je visok Kip svobode v New Yorku. Mimogrede, skupna višina kipa s podstavkom je 92,99 metra.

To željo je Thompson zaupal hollywoodskemu posebnežu Johnnyju Deppu, ker če bo kdo našel način, da izstreli pepel preminulega znanca sto metrov visoko, bo to gospod Depp. In res. Depp je našel primeren top za tovrsten podvig in uslišal Thompsonovo željo. Cena? Najprej so govorili, da je za ta podvig Depp pokuril tri milijone dolarjev, a je pozneje v intervjuju povedal, da ga je vse skupaj dejansko stalo konkretnih 5 milijonov dolarjev.

Johnny Depp
"Hm, bankrot praviš ... zanimivo, zanimivo."

Mimogrede, Johnny Depp je potem v filmu Zapiti dnevnik (The Rum Diary, 2011), posnetem po istomenskem romanu Hunterja S. Thompsona, nastopil v vlogi glavnega lika, ki je spisan po karakterju in življenju Hunterja S. Thompsona.

Kim Kardashian

Ni zgodbe o odštekanih zvezdniških nakupih brez Kim Kardashian. Prva influencerka nove generacije je svoji hčerki za šesti rojstni dan kupila suknjič, ki ga je Michael Jackson imel oblečenega za rojstnodnevno zabavo Elizabeth Taylor leta 1997. Za okrancljani suknjič je Kim plačala 65.625 dolarjev in ga potem dala predelati, da je bil prav njeni hčerki.

Jackson
To je ta čudovita jakna. Aja, Michael Jackson je na fotografiji desno.

Amanda Seyfried

Tako nežna in simpatična nam je delovala Amanda, potem pa smo izvedeli, da je strašanska ljubiteljica nagačenih živali in da ima doma že kar zajetno zbirko. Strašljivo in čudaško? Pred časom je za to zbirko kupila celo nagačenega mladega konjička, ki je bil star komaj tri tedne, ko je preminil. Amanda je plačala sicer neznano vsoto, da so ji nagačenega konjička pripeljali iz Pariza v Los Angeles, kjer zdaj 'krasi' njen dom. Pravi, da ga je poimenovala Antoine.

Amanda Seyfried
"Tale gumbek bi bil lahko desno oko mojega naslednjega ljubljenčka!"

Tyrese Gibson

Tyrese Gibson je ameriški glasbenik, raper, občasno tudi fotomodel in igralec. Opazili ste ga lahko v kar nekaj ponovitvah bencinske franšize Hitri in drzni, kar dobro opiše tudi njegove nakupovalne vzgibe. Leta 2015 je Tyrese razkril, da je za 8. rojstni dan svoji hčerki kupil – otok. In ga potem še preimenoval v 'Love Island' – Otok ljubezni. Glede na to, da je to danes tudi naslov precej pogrošnega britanskega resničnostnega šova, bo hčerkica verjetno želela otok preimenovati, preden začne tam prirejati kakšne čajanke.

Tyrese Gibson
"Naredi par korakov po otoku, pa če ti ni okej, greva po drugega."

Fotografije: Profimedia