Oglasno mesto

#1 Tiger King: Murder, Mayhem and Madness

Če smo se česa naučili iz te nedvomno najbolj čudaške serije iz nedrja Netflixa, potem smo se tega, da ima 'ljubezen do živali' ogromno nasprotujočih si definicij. Po prvi epizodi skorajda nasedemo popolnoma manipulativni zgodbi, ki nam potuhnjeno sugerira, da se ultimativna človekova ljubezen do tigrov kaže tako, da imaš zaprte v kletkah, mladiče pa naokoli kažeš obiskovalcem in pobiraš mastno vstopnino.

Serija je začinjena z učbeniškimi primeri popolnoma patoloških odnosov med glavnimi akterji, ki jih odlikuje najbolj skrajna oblika odklonskih vedenj. Ni nam jasno to, zakaj za vraga se nihče v tej seriji v resnici ne ukvarja s pravimi protagonisti, torej tigri? Morda je to vsebina za drugo sezono?

Preberite še: Tiger King na Netflixu: kaj za vraga smo gledali?

#2 RuPaul’s Drag Race

Tekmovalnost, ki smo je vajeni iz različnih resničnostnih šovov med top modeli je pase. Če hočete videti modo in ekstravaganco na steroidih, potem se pozabavajte tam, kjer je doma prava drama. Pri najbolj razvpitem transvestitu na svetu, Ruju Paulu, seveda. Poleg dramatičnih vložkov so nam dragqueens všeč tudi zato, ker imajo profiliran smisel za humor. Žal je celoten ženski manekenski ceh oropan te unikatne karakterne značilnosti, zato smo po svojo dozo krohotanja pač šli k fantom v ženskih preoblekah.

#3 Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

Zakaj bi spoznavali psiho serijskih morilcev le prek filmov, kot so Ameriški psiho (2000) Pošast (2003) in Ko jagenjčki umolknejo (1991), ko pa se lahko prestavimo kar v glavo serijskega morilca - tako, da prisluhnemo avdio pripovedim posebnega gosta, uganili ste, Teda Bundyja.

Izpovedi iz prve roke enega najbolj notoričnih serijskih morilcev v ameriški (morda svetovni) zgodovini, pri katerih vas podrobnosti umorov niti ne bodo zmrazile toliko kot dejstvo, da se je imel očarljivi, modrooki in neverjetno pogovorljivi Ted za 'povsem normalnega posameznika'.

#4 Messiah

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bomo končno ugledali povsem modernizirano, estetsko in super napredno različico Jezusa Kristusa. Karakterno Mesija ostaja zvest bibličnemu zapisu: njegova moč izhaja iz spoštljive ponižnosti, vedno govori resnico in tu je zato, da nas odreši. In ker se je Mesija materializiral v leto 2020, mu torej ni za petami Poncij Pilat, ampak CIA.

Kontroverzna drama bo zanimiva predvsem tistim, ki imate tradicionalno predstavo o Odrešeniku, saj jo boste nehote primerjali z njegovo sodobno različico. In se pri tem tiho spraševali, ali je kakšna šansa, da Mesijo, ki je več kot očitno milenijec (in ima seveda ful sledilcev na Instagramu), lahko pofrendate na Facebooku.

#5 Sense8

Priznamo, da smo za serijo zapeli zato, ker za njo stojita brata (zdaj sestri, ampak saj ni pomembno) Lilly in Lana Wachowski. Predstavljenih je 8 mest in 8 posameznikov iz različnih kulturnih ozadij, ki se na začetku ne poznajo, a se med sabo konkretno začutijo in povežejo na astralnih ravneh. Naenkrat so sposobni doživeti medsebojna psihična stanja, kar posledično vodi do prave peer2peer izmenjave znanj, veščin, jezika. To pa seveda pomeni, da novonastali super senzorični ansambel predstavlja resno grožnjo stvarjenju. Prava telepatska orgija.

#6 American Vandal

Če se boste tudi ogledno prebili do konca našega seznama, potem svoj finalni binge okronajte s satiro American Vandal. Zakaj? Ker je neverjetno ljubko gledati serijo, ki je režirana po standardu dokumentarnih filmov o kriminalističnih preiskavah, le da tu ne rešujejo primera izginulih raztelešenih žrtev, ampak iščejo mulca, ki mu je v eni noči s sprejem uspelo porisati zajetno število avtomobilov. Vas zanima, kaj je narisal? Ah, ne, ne bomo vam pokvarili veselja, čeprav si verjetno lahko mislite (ali pa pogledate v napovedniku).

Naslovna fotografija: Profimedia