Oglasno mesto

»Če dobro prisluhnete, boste slišali, kaj vam šepeta preteklost,« v uvodu napovednika pove znan glas in nas popelje točno tja, kamor smo že vedeli, da se podajamo – na začetek, v zgodovino Albusa Percivala Wulfrica Briana Dumbledora, ravnatelja čarovniške šole Bradavičarka in enega najbolj popularnih likov iz sveta Harryja Potterja.

Kako smo vedeli, da bomo gledali Dumbledorjev vzpon? Ker to piše v podnaslovu, seveda. Nova inštalacija v sagi Magične živali se v originalu bere takole: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, pri nas pa boste film naslednjo pomlad našli pod polnim imenom Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti.

Pomembna sprememba je tokrat seveda v vlogi Gellerta Grindewalda, ki ga je doslej uprizarjal fantastični Johnny Depp, zaradi vseh kolobocij v zasebnem življenju, pa je vloga zdaj pripadla Madsu Mikkelsenu. Dobra izbira? Vrhunska, v bistvu. Preverimo še v napovedniku:

In kaj lahko pričakujemo? Profesor Albus Dumbledore ve, da se mogočni temni čarovnik (mimogrede, ste vedeli, da je bolgarskega rodu?) Gellert Grindelwald pomika v položaj, da prevzame nadzor nad celotnim čarovniškim svetom. Ker ga ne more ustaviti sam, se poveže z magizoologom (t.j. s stručkotom za urejanje in nadzor čarobnih bitij) Newtom Scamandrom (igra ga izjemni oskarjevec Eddie Redmayne) in skupino nadobudnih čarodejev in čarovnic (plus en pogumen pek). Skupaj se podajo na nevarno misijo, kjer jih čakajo stare in nove zveri, pa tudi legija Grindelwaldovih privržencev.

Vodilno vlogo Albusa Dumbledora je ponovno prevzel Jude Law, producentske moči pa so ponovno strnili David Heyman, J. K. Rowling, Steve Kloves, Loonel Wigram in Tim Lewis. Scenarij sta napisala J. K. Rowling in Steve Kloves.

Britanska premiera bo 8. aprila 2022, ameriška premiera pa 15. aprila 2022, tako da lahko enkrat v tistih dneh film v distribuciji Blitz Slovenija pričakujemo tudi na slovenskih platnih. Aprila se torej vračamo k čarovniji!

Oglasno mesto

Foto: Warner Bros.