Obvestila o spremembah pogodbenih pogojev

Obvestilo o spremembi pogojev

( 25.04.2018 )

S 25. majem 2018 stopijo v veljavo spremembe predpisov na področju varstva osebnih podatkov na območju EU (GDPR). Namen sprememb je poenotiti pravila za varstvo osebnih podatkov na območju EU in predvsem zagotoviti še bolj skrbno ravnanje z osebnimi podatki v vseh organizacijah, ki obdelujejo osebne podatke. Mednje sodi tudi A1 Slovenija.

V A1 Slovenija osebne podatke naših uporabnikov v skladu s trenutno veljavno zakonodajo že sedaj obdelujemo nadvse skrbno in odgovorno. V prihodnje pa bomo skrbnost in odgovornost pri obdelavi vaših osebnih podatkov dvignili na še višjo raven ter vam tako omogočili še boljšo uporabniško izkušnjo.

Zaradi uskladitve z Uredbo (EU) 2016/679 - Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR) s 25. majem 2018 spreminjamo Splošne pogoje za izvajanje elektronskih komunikacijskih storitev za potrošnike, Splošne pogoje za izvajanje elektronskih komunikacijskih storitev za pravne osebe in podjetnike in vse ostale posebne pogoje podjetja A1 Slovenija. Od tega dne dalje obdelavo osebnih podatkov naših uporabnikov generalno urejamo v Politiki varstva osebnih podatkov, posamezne posebnosti pa še naprej v posebnih pogojih A1 Slovenija.

Nova ureditev na področju uporabe in obdelave osebnih podatkov prinaša številne prednosti za uporabnike, na primer:

  • še bolj vam prilagojeno obveščanje,
  • okrepljen nadzor nad vašimi osebnimi podatki in njihovo preprosto spreminjanje,
  • enostavnejše podajanje zahteve za popravek in izbris osebnih podatkov,
  • možnost prenosa podatkov na drugo organizacijo,
  • podajanje jasne in izrecne privolitve, za katere namene lahko uporabljamo vaše podatke.  

Zasebni uporabniki lahko soglasje za nadaljnjo uporabo vaših osebnih podatkov za obveščanje o ponudbi in storitvah, priporočanje najprimernejših mobilnih paketov ali fiksnih storitev glede na vaše dosedanje uporabniške navade ter pripravljanje vam prilagojenih ugodnosti izpolnite na naših prodajnih mestih. Poslovni uporabniki lahko soglasje izpolnite na naših prodajnih mestih ali pri svojem skrbniku.

Dodatne informacije in pojasnila v zvezi s spremembo so na voljo na tej povezavi. V primeru kakršnih koli vprašanj glede Splošne uredbe o varstvu podatkov in spremembah, ki jih prinaša, se lahko obrnete na našo pooblaščenko za varstvo podatkov Leo Rozman (dpo@A1.si), našo skupino za podporo uporabnikom (info@A1.si; 080 40 40 40) ali naša prodajna mesta.

NAZAJ