Obvestila in novosti

Obvestilo o ukinitvi WAP GW proxy storitve za dostop do interneta na dan 11. 5. 2021

( 10.05.2021 )

Storitev WAP GW je v začetni fazi starejšim telefonom, kot so bili Nokia, Ericsson itd. omogočili prikazovanje spletnih strani na telefonih, zato je bilo potrebno imeti v nastavitvah telefona vpisan WAP GW proxy IP 80.95.224.17.

S prehodom na pametne telefone WAP GW ni več potreben za prikazovanje spletnih strani na telefonih, zato ga ukinjamo iz nastavitev.

Za nadaljnje nemoteno delovanje internetnih strani prosimo, spremenite nastavitve na svojem telefonu na naslednji način.

Odstranitev strežnika WAP GW v nastavitvi telefona:

Po izbrisu dostopno točko shranite ter opravite izklop in ponovni vklop telefona.

  • V meniju telefona izberite Nastavitve (pot do nastavitev se lahko nekoliko razlikujejo glede na operacijski sistem ali različico operacijskega sistema)
  • Izberite Mobilna omrežja >
  • Imena dostopnih točk > Izberite dostopno točko za Internet (primer, če je prednastavljena Vodafone live / internet.simobil.si / internet) ter v vrstici Strežnik in Vrata (proxy in port) le-ta izbrišete (ni nastavljeno / not set).

NAZAJ

V zadnjem obdobju smo zaznali več poskusov pošiljanja nezaželenih sporočil in drugih poskusov zlorab preko sporočil SMS/MMS ali klicev, zato uporabnike opozarjamo, naj bodo previdni in ne odgovarjajo na nepoznane številke, zlasti tiste iz tujine, niti naj ne vračajo klicev. Svetujemo tudi, da uporabniki na mobilne telefone ne prenašajo neznanih ali sumljivih aplikacij. O zaznanih oblikah poskusov zlorab tudi obvešča nacionalni odzivni center SI-CERT.