<span class="txt-white-desktop">Najboljše aplikacije za upravljanje nalog</span> <span class="txt-white-desktop">Najboljše aplikacije za upravljanje nalog</span>

Najboljše aplikacije za upravljanje nalog

Pri delu od doma sta ključna dobra organiziranost in pregled nad vsemi zadolžitvami. Nekateri imajo nadzor nad svojimi opravki radi v klasični obliki – na papirju – medtem ko drugi uporabljajo svoje pametne naprave.

Odkrijte najboljše aplikacije za upravljanje nalog, ki nudijo učinkovitejši in preprostejši pregled nad nalogami ter s tem povečajo vašo produktivnost.

Kako izbrati pravo aplikacijo?

Pri izbiri aplikacij imamo posamezniki različne preference in želje, na splošno pa je smiselno pred izborom aplikacije za upravljanje nalog preučiti naslednje lastnosti:

  • Hitro in preprosto urejanje ter dodajanje nalog.
  • Možnost različnih načinov organizacije nalog. To so lahko različno obarvane oznake, različne kategorije, seznami, projekti …
  • Samodejno opominjanje na predvidene roke in druga obvestila prek e-pošte in opomnikov na mobilnem telefonu. Najučinkovitejše aplikacije so tiste, ki (pravočasno) opominjajo na predvidene roke.
  • Povezanost za drugimi platformami. Določene aplikacije se lahko povežejo z vašo e-pošto, kamor vam pošiljajo še dodatna obvestila. Aplikacije pa so lahko povezane tudi z vašim mobilnim telefonom in namizjem.
  • Zadnja lastnost – a zato nič manj pomembna – je preprosta raba. Najučinkovitejše aplikacije so preproste, uporabnikom omogočajo intuitivno rabo.

 

1. Asana

Asana je odlična aplikacija za upravljanje nalog posameznikov in celotne ekipe hkrati. Gre za orodje, ki ga lahko poljubno prilagodite svojemu delu, hkrati pa z njeno pomočjo komunicirate s celotno ekipo, upravljate njihove naloge, delite datoteke in merite čas, namenjen za določeno nalogo.

V Asani lahko ustvarjate samostojne naloge ali celotne projekte. To vam omogoča spremljanje napredka skozi celoten proces – od idej, načrtovanja izvedbe in zaključne faze.

Osnovna različica je brezplačna, za nadgradnjo pa bo potrebno odšteti približno 10 evrov mesečno (odvisno od paketa in nabora dodatnih možnosti).

2. Trello

Trello je programska oprema, ki omogoča uspešno organizacijo, usklajevanje in nadzor nad nalogami med celotno ekipo zaposlenih. Podobno kot Asana tudi Trello omogoča nadzor nad celotnim potekom projekta od začetne do končne faze. Naloge lahko razvrščate v tri kategorije – »To Do«, »Doing« in »Done« – ki jih lahko glede na napredovanje projekta razporedite na ustrezne faze in tako sledite svojemu delu, kar lahko vidi celotna ekipa.

Trello nudi brezplačno različico, ki pa je omejena s številom uporabnikov in z velikostjo deljenih datotek, nadgrajena različica pa je plačljiva.

3. Todoist

Todoist je precej priljubljena aplikacija za upravljanje nalog, saj deluje na vsaki platformi – Windows, Android, iOS in v spletu.

Dodajanje nalog je na vseh omenjenih platformah hitro in preprosto. Aplikacija omogoča dodajanje nalog in njihovo premikanje v skladu z delovnim procesom, ustvarjanje projektov in spremljanje časovnih rokov.

Osnovna različica Todoista je na voljo brezplačno, za nadgradnjo pa bo treba odšteti najmanj 3 evre.

4. TickTick

Enako kot Todoist tudi TickTick omogoča uporabo na mnogih platformah, sodelovanje s celotno ekipo, ustvarjanje nalog in nadzor nad njimi. S pomočjo časovnika lahko merite čas, ki ga posvetite določeni nalogi.

Osnovna različica omogoča le določeno število seznamov, nalog in podnalog, zato bo za dolgoročno uporabo vsekakor potrebna nadgradnja.

5. Google Tasks

Google nudi pomoč pri raznovrstnih opravilih – vse od zemljevidov do glasbe, sledenja trendom, ustvarjanja opomnikov itd. – pri tem pa ni izjema niti upravljanje nalog. Aplikacija omogoča dvoje: zelo hitro ustvarjanje opravil in seznamov, ki jim lahko določite rok.

Google Tasks je zelo priročen za vse, ki imajo ves čas odprt Gmail, saj so Googlovi računi med seboj povezani.

6. Nozbe

Nozbe je spletna aplikacija s pestrim naborom organizacijskih funkcij. Naloge lahko razvrščate v projekte, ustvarjate predloge projektov, sodelujete s celotno ekipo in ji dodeljujete naloge.

Zaradi širokega nabora možnosti za uporabo je lahko raba aplikacije za začetnike nekoliko zapletena. Potrebno bo nekaj časa, da raziščete celotno aplikacijo, nato pa boste kmalu ugotovili, da le ni tako težko, kot se morda zdi na prvi pogled.

Nozbe ni na voljo kot brezplačna različica, lahko pa sodelujete v 30-dnevnem poskusnem obdobju in ugotovite, ali vam tak način upravljanja nalog ustreza ali ne.

7. Workflowy

WorkFlowy je dostopen prek spleta in na pametnih telefonov, kar omogoča digitalni nadzor nad opravljenimi nalogami in tistimi, ki so še na seznamu.

Z aplikacijo WorkFlowy lahko sestavljate sezname, jih delite s svojimi sodelavci in z njimi komunicirate s pomočjo širokega nabora drugih možnosti skupinskega komuniciranja.

 

Prišli smo do konca seznama uporabnih, preprostih in učinkovitih aplikacij za upravljanje nalog. Zdaj, ko imate zaradi trenutne situacije v svetu morda nekoliko več časa kot običajno, lahko preizkusite katero od aplikacij na seznamu in ugotovite, ali ustreza vašemu načinu dela.

 

V A1 poslovnim uporabnikom za preprost začetek in lažjo motivacijo nudimo vrsto naprednih pisarniških rešitev, s katerimi boste poenostavili in pohitrili prehod lastnega poslovanja v digitalno dobo.