<span class="txt-white-desktop">Office 365</span> <span class="txt-white-desktop">Office 365</span>

Office 365

S 1. 2. 2020 bodo stopili v veljavo prenovljeni uporabniški pogoji za uporabo Microsoftovih storitev iz oblaka. Trenutno veljavno pogodbo Microsoft Cloud Agreement bo nadomestila pogodba Microsoft Customer Agreement.


Zakaj Microsoft spreminja pogodbo?

Microsoft želi poenostaviti uporabniško izkušnjo pri nakupu svojih izdelkov in vpeljati enotne splošne pogoje, ki bodo po novem neodvisni od načina nakupa Microsoftovih storitev.


Kaj to pomeni za naročnike Microsoftovih storitev Office 365?

A1 je partner podjetja Microsoft in v skladu s tem moramo ob prodaji Microsoftovih storitev, enako kot do zdaj, obstoječim in novim strankam ponuditi v podpis novo pogodbo Microsoft Customer Agreement. Nova pogodba bo dokončno stopila v veljavo 1. 2. 2020, ko podpis trenutne pogodbe več ne bo možen.

Po pregledu nove pogodbe jo bo potrebno sprejeti, kar bomo omogočili prek posebne spletne povezave, ki jo bomo naročnikom storitve posredovali v mesecu januarju. Vašo potrditev bomo morali posredovati Microsoftu, kar vam bo omogočilo nadaljnjo nemoteno rabo Microsoftovih storitev. Naročnikom, ki pogodbe ne bodo želeli sprejeti, bo Microsoft onemogočil nakup svojih dodatnih storitev, posledično pa lahko onemogoči tudi uporabo obstoječe storitve.


Kaj je z ostalimi pogoji A1, ki ste jih sprejeli ob naročilu storitev Microsoft?

Zaradi prej omenjenih sprememb moramo spremeniti tudi nekatera določila trenutno veljavnih pogojev A1. Spremembe so takšne narave, da nimajo neposrednega vpliva na uporabo, preklic ali spremembo obsega vaših Microsoftovih storitev, vseeno pa vas prosimo, da prenovljene pogoje A1 pregledate. V veljavo bodo stopili z dnem 1. 2. 2020 in bodo nadomestili do tedaj veljavne pogoje A1.


Kje lahko pregledam spremenjene pogoje?

Vsebino trenutnih in novih pogojev lahko pogledate tukaj:

Sopogodbenik Microsoft
Trenutno veljavni pogoji: Microsoft Cloud Agreement
Novi Pogoji: Microsoft Customer Agreement

Sopogodbenik A1
Trenutno veljavni pogoji: A1 Posebni pogoji za uporabo izdelkov Microsoft
Novi pogoji: A1 Posebni pogoji za uporabo izdelkov Microsoft

Vse ostale priloge Uporabniške pogodbe, ki ste jo sklenili z A1, veljajo nespremenjene še naprej, in sicer:

  • Priloga 1 - A1 cenik je dostopen tukaj.
  • Priloga 2 - A1 pogoji za izvajanje storitev so dostopni tukaj.
  • Priloga 3 - Pogoji obdelovanja osebnih podatkov so dostopni tukaj.
  • Priloga 4 - Pomožna programska in strojna oprema je dostopna tukaj.
  • Priloga M2 - Navodila za uporabo izdelkov Microsoft so dostopna tukaj.
  •  

Sem naročnik Office 365 storitev, kaj so naslednji koraki?

Preglejte nove različice pogojev.
Bodite pozorni, da v januarju ne spregledate e-sporočila s povezavo, s katero boste sprejeli prenovljeno pogodbo Microsoft customer agreement.

Če se s spremenjenimi pogoji A1 ne strinjate lahko od Uporabniške pogodbe odstopite s pisno odstopno izjavo poslano priporočeno po pošti na naslov A1 najkasneje do 31. 1. 2020. Če do navedenega datuma ne bomo prejeli vaše odstopne izjave, se bo štelo, da z novimi pogoji A1 soglašate ter da ti novi pogoji A1 za vas veljajo in vas zavezujejo.


POMEMBNO:

Vsi naročniki Storitev O365, ki bodo pogodbo sprejeli med 19. 12. 2019 in 31. 1. 2020 se bodo morali, če želijo uporabljati storitev, strinjati s splošnimi pogoji, ki bodo stopili v veljavo s 1. 2. 2020. Vse aktualne splošne pogoje, in pogoje, ki bodo stopili v veljavo s 1. 2. 2020, si lahko ogledate na zgornjih povezavah.