10 razlogov, zakaj kupiti tablico

Zakaj imeti tablico, čeprav že imate tako računalnik kot tudi pametni telefon?
 

1. Tablice so lahke! Lažje jih je prenašati naokoli kot prenosni računalnik
 

2. Popoln pisarniški pripomoček

Tipične velikosti zaslona tablic merijo v dijagonalo 20,32 cm (8") in se z lahkoto prilegajo večini nahrbtnikov, ročnim torbam in kovčkom.
 

3. Hiter zagon

Večina prenosnih računalnikov običajno potrebujejo približno 10 - 30 sekund za zagon, na tablicah traja začetni zagon od 2-10 sekund.
 

4. Enostavno in priročno brskanje po spletu

Zaradi prenosljivosti in hitrega zagona, je tablica najboljša izbira za hitro brskanje po spletu, ko smo v premikanju in je pomemben dovolj velik zaslon. Dober primer priročne uporabe so kuharski recepti, ki jih najdete na spletu. Tablico postavite na pult in kuharski proces se lahko začne.
 

5. Izobraževanje

Tablične naprave v čedalje večji meri uporabljajo v izobraževalnih ustanovah (e-šola). Ključni razlog za uspeh je sposobnost ponuditi bolj interaktivno učno izkušnjo. V ta namen je razvitih veliko število izobraževalnih aplikacij (Učenje tujih jezikov, Izobraževalni igre za otroke, Glasbene uganke, Puzzle, Spomin, Učenje barv, Koliko je ura ipd.).
 

6. Predstavitve (prezentacije)

Med študenti in poslovneži narašča trend uporabe tabličnih naprav za predstavitev projektov, seminarskih nalog ipd. Predvsem je enostavno prenašanje naprav med sestanki ali razredi. Če pri čakanju na predstavitev ugotovimo, da moramo kaj popraviti, to naredimo tik pred zdajci kar na tablici sami. Poleg tega jih lahko uporabljate za pisanje zapisnika.
 

7. Odlične za branje

Ne glede na to ali gre za novice na spletu, elektronsko pošto, PDF-je, e-knjige ali stripe. In ko boste otrokom predstavili animirane otroške knjige, povratek ne bo več mogoč. V slovenskem jeziku je na voljo e-Trafika, kjer so zbrane slovenske revije.
 

8. Organizacija časa - Popoln pisarniški pripomoček

Poleg dela z e-pošto omogočajo tudi urejanje in spremljanje koledarja, imenika, beležk, opravil in ostalih pisarniških orodij. Storitve v oblaku pa omogočajo popolno sinhronizacijo med tablico, pametnim mobilnikom in računalnikom, tudi ko niste v pisarni.
 

9. Zabavne in informativne vsebine so vedno z vami

Filme si boste lahko ogledali kjer koli, pa naj bo to na poti v službo, na letalu, v postelji ali kar sredi kampa. Če vam ni do filmov, poslušajte glasbo - pomnilnika na tablicah je dovolj za vse. Preko različnih aplikacij lahko čakanje na vlak ali avtobus popestrite z različnimi popularnimi igrami. Tako za Androide kot tablice s platformo iOS je na voljo na tisoče iger in programov.
 

10. Odličen sopotnik na potovanjih

Odlična mobilnost, velik zaslon ter aplikacije za navigacijo, vodiči in slovarji potovanja naredijo preprosta kot še nikoli. Fotografije posnete na potovanjih lahko enostavno (s pomočjo vmesnika) prenesete in shranite na tablico, se s tem zavarujete pred njihovo izgubo. Hkrati pa je obdelava fotografij s pomočjo odličnih mobilnih aplikacij enostavna in zelo zabavna, deljenje slik s prijatelji pa odlična izkušnja.
 

11. Vzdržljiva baterija

Če ne tipkate veliko, boste s tablico bolj zadovoljni kot z odsluženim prenosnikom. Poleg tega, da delujejo hitreje, je baterija opazno bolj vzdržljiva.
 

12. Tablice se ne "sesuvajo"

Če pa se že kaj zalomi, se hitro postavijo na noge. Potreben je samo ponoven zagon in že je vse po starem.
 

13. Cenejše od sodobnih prenosnikov

Zakaj A1?