Dostop do LTE omrežja

A1 ponuja storitve tudi v omrežju LTE/4G. Uporaba LTE (Long Term Evolution) tehnologije omogoča višje prenosne hitrosti in nižje odzivne čase pri uorabi interneta v omrežju A1 Slovenija. Pokritost z omrežjem LTE/4G lahko preverite na zemljevidu pokritosti.

Na A1 lahko do LTE omrežja dostopate brezplačno, potrebujete pa:

  • USIM kartico in
  • napravo, ki podpira tehnologijo LTE/4G.

 

USIM kartica

USIM kartica je novejši tip SIM kartice, ki omogoča uporabo novih tehnologij in storitev, ki zahtevajo več podatkov na sami kartici. Na voljo so na vseh prodajnih mestih A1.

Za delovanje LTE omrežja na vaši napravi je USIM kartica nujna. V kolikor USIM kartice še nimate, se oglasite na enem izmed prodajnih mest A1. Menjavo SIM kartice za USIM vam uredimo brezplačno.

 

Zakaj LTE?

LTE (Long Term Evolution - dolgoročna evolucija) je najsodobnejše omrežje četrte generacije, ki omogoča najhitrejši prenos podatkov doslej ter zmogljivost omrežja za veliko število uporabnikov hkrati. Z  najhitrejšim prenos podatkov kar do 150 Mbit/s in z odlično odzivnostjo omrežja ustvarja najboljšo uporabniško izkušnjo do sedaj.

 

Podatki o pokritosti prebivalstva v Sloveniji s signalom A1:

  • Pogovorne storitve: več kot 99 %.
  • Mobilni internet do 236 kbit/s: več kot 99 %.
  • Širokopasovni mobilni internet do 42 Mbit/s: več kot 99 %.
  • LTE: več kot 98 %.
     

Novembra 2014 smo kot prvi na področju Ljubljane (2 lokaciji), Maribora, Kranja, Celja in Slovenj Gradca po Sloveniji zagotovili tehnologijo prihodnosti - LTE Advanced (LTE-A), ki omogoča bistveno večje kapacitete omrežja in hitrosti do 300 Mbit/s.