<span class="txt-white-desktop">Najboljše aplikacije za video sestanke<span/> <span class="txt-white-desktop">Najboljše aplikacije za video sestanke<span/>

Najboljše aplikacije za video sestanke

Video konference so zadnja leta postale izjemno priljubljen način komuniciranja, ki marsikomu prihrani veliko poslovnih poti, predstavljajo odlično platformo za spletne seminarje in druge spletne dogodke, hkrati pa izredno olajšajo delo na domu.

Trenutno smo v nepredvidljivem obdobju, ki je mnoge ljudi prisililo v delo na domu. Zavedamo se, da tovrstno delo za mnoge pomeni izziv, ki pa ga v znatni meri lahko olajšajo video konference in temu primerna oprema.

Za vas smo pripravili pregled najbolj priljubljenih aplikacij za video sestanke, v nadaljevanju prispevka pa predstavljamo pet nasvetov, ki vam bodo pomagali do uspešnih video klicev.

Dobra programska oprema za video klice omogoča mnogo več kot le interakcijo iz oči v oči. Pester nabor funkcij vključuje vse od skupne rabe zaslonov, hipno izmenjavo datotek in sporočil, komuniciranje s številnimi skupinami (pasivnih) gledalcev in povezljivost z mobilnimi različicami.

Video konference so danes pomemben element delovanja na različnih področjih: vse od trženja in spletnih seminarjev do podpore strankam iz oči v oči ter video sestankov.

Katere pa so najboljše aplikacije, ki jih v času dela na domu lahko uporabite za video klice? Razkrivamo tri trenutno najbolj priljubljene.

1. Aplikacije za uspešne video sestanke

Zoom

Zoom te tedne predstavlja ključno vez med mnogimi uporabniki, ki jih je družbena osamitev oddaljila. Prav zato je odličen tako za zasebno kot profesionalno rabo. Orodje omogoča deljenje zaslona, s pomočjo katerega lahko na sestanku celotni ekipi hitro pojasnite svoje misli, napredek in lažje sodelujete v projektih.

Programsko opremo lahko brezplačno uporabljate pri pogovorih na štiri oči, če pa s tremi ljudmi sestankujete več kot 40 minut, bo potrebna nadgradnja. Omeniti je treba tudi, da vaš sogovornik vidi, če odprete drugo okno, zato lahko hitro pomisli, da ste postali nepozorni.

Microsoft teams

Microsoft teams je zelo prilagodljiva programska oprema, ki omogoča širok nabor integracijskih funkcij z aplikacijami Microsoft Office in poslovnimi računi Office 365. Ima podobne funkcije kot Zoom – deljenje zaslonov, datotek, zamegljeno ozadje, skupinski pogovor v video in pisni obliki.

Microsoft teams je zelo enostaven za uporabo, njegove funkcije pa so razločno razdelane.

Google Hangouts

Googlova spletna klepetalnica Hangouts omogoča brezplačne klice in video konference. Orodje je kompatibilno z Googlovim računom, kar pomeni, da lahko sestanke načrtujete v Googlovem koledarju, kamor lahko priročno priložite povezavo do načrtovanega sestanka prek aplikacije Hangouts.

Tovrstna programska oprema je te tedne še posebej priljubljena zaradi širokega nabora funkcij, dostopna pa je tako na mobilnih napravah kot prek spletnega brskalnika.

Zdaj ko ste spoznali nabor možnosti najbolj priljubljenih aplikacij za video klice in morda celo izbrali najprimernejšo, je čas, da odgovorimo na vprašanje, kako s pomočjo programske opreme do uspešnega video sestanka. Odkrijte pet nasvetov.

2. Pet nasvetov za uspešne video sestanke

Poskrbite za primerno ozadje

Pred video klicem preverite ozadje in se prepričajte, da ustreza naravi vašega dela. V nasprotnem primeru uporabite programsko opremo, ki omogoča zameglitev ozadja in izostri samo govornika.

Svetujemo vam, da preverite tudi vse dejavnike okoli vas. Izognite se hrupu – zaprite okna in vrata – ter poskrbite za primerno svetlobo – umaknite se ostri neposredni svetlobi in poskrbite, da vas bo oseba na drugi strani dobro videla. 

Poskrbite za dobro spletno povezavo

Zagotovo si ne želite, da bi vam slaba spletna povezava ponagajala sredi sestanka. Zato preverite, kaj družinski člani počnejo v spletu – morda nalagajo novo programsko opremo, gledajo filme prek spletnega strežnika ali posodabljajo svoje aplikacije? Vse to so dejavniki, ki bi lahko potencialno zmotili spletno povezavo in hkrati prekinili vaš sestanek.

Po potrebi lahko uporabite mobilne podatke, ki vam bodo omogočili nemoten sestanek.

Ne pozabite na napajalnik

Zdaj ko imate stabilno in dovolj hitro spletno povezavo za nemoten potek sestanka, preverite, ali je baterija vašega prenosnega računalnika napolnjena – v nasprotnem primeru ga priklopite na napajanje.

Če ne veste, kako dolgo boste sestankovali, svojo napravo v vsakem primeru priklopite, saj jo lahko daljši konferenčni klici precej hitro izpraznijo.

Uporabite primerne slušalke

Ali nameravate sogovornika poslušati s pomočjo slušalk? Potem je vredno upoštevati naslednji nasvet. Preverite, ali dobro delujejo in ali vtičnik za slušalke nemoteno prenaša zvok. Če boste pri tem zaznali kakšne težave, vam svetujemo uporabo slušalk Bluetooth. Ima kdo v gospodinjstvu profesionalne slušalke za igranje igric? Sposodite si jih in izkoristite dobro ozvočenje svojega govora.

Na klic se pripravite

Saj veste – priprava velikokrat vodi do uspeha. Enako velja pri video klicih. Še preden se sestanek zares začne, se vpišite v izbrano aplikacijo in preverite ustreznost spletne povezave in delovanje programske opreme.

Nekatere aplikacije, npr. Zoom in WebEx, imajo funkcijo, s katero lahko preizkusite program, še preden se sestanek začne, zato jo uporabite. Če boste za klic uporabili Skype, lahko med nastavitvami preverite tudi zvok in kamero.

 

Naši nasveti so razkriti – čas je, da tudi vi stopite v akcijo! Izberite primerno aplikacijo, pred klicem preverite vse naštete dejavnike in se pripravite na uspešen sestanek.

 

V A1 poslovnim uporabnikom za preprost začetek in lažjo motivacijo nudimo vrsto naprednih pisarniških rešitev, s katerimi boste poenostavili in pohitrili prehod lastnega poslovanja v digitalno dobo.