(P)ostanite</br>konkurenčni v digitalnem (P)ostanite</br>konkurenčni v digitalnem

(P)ostanite
konkurenčni v digitalnem

Digitalizacijo poslovanja lahko v svoj prid uporabi vsako podjetje ali samostojni podjetnik, ne glede na panogo, v kateri deluje.
Recept uspeha ni zapleten, v pomoč so vam lahko naslednji nasveti, s katerimi boste še pohitrili svoje poslovanje in ga naredili bolj obvladljivega.
 

Produktivnost iz oblaka

Uporaba aplikacij iz oblaka, tako brezplačnih kot plačljivih, močno olajša delo zaposlenim. Microsoftova pisarniška zbirka Office 365 je v podjetjih nadvse priljubljena že zaradi dejstva, da stane le par evrov na mesec na zaposlenega, tem pa je na voljo praktično od koderkoli in kadarkoli ter na katerikoli napravi. Omogoča tudi skupno in celo sočasno delo na dokumentih, kar izboljša sodelovanje med zaposlenimi pa tudi olajša deljenje datotek – teh ne pošiljate več kot priponke v elektronski pošti, temveč le še kot povezave.
Seveda so kot storitev v oblaku na voljo tudi številne druge poslovne aplikacije, npr. programi za vodenje poslovanja, aplikacije za upravljanje odnosov s strankami, računovodske rešitve, komunikacijske aplikacije itd.

PRIPOROČAMO
Priporočamo vam izdelavo računa SI-PASS, saj ta omogoča enotno prijavo v različne portale javne uprave (e-UpravaFURS) z enim samim uporabniškim računom.

Z državo poslujte predvsem elektronsko

Slovenska javna uprava se prav tako pospešeno digitalizira, zato velja izkoristiti možnosti, ki jih država nudi v obliki e-storitev. Opravljanje »birokracije« prek spleta je bistveno hitrejše od stanja v vrstah pred okenci uradov. Na spletu tudi niste omejeni s skromneje odmerjenimi uradnimi urami. Kaj vse lahko v odnosu z državo postorite elektronsko, lahko preverite na spletnem mestu e-VEM, obseg storitev pa se iz meseca v mesec povečuje – preko spleta lahko upravljate z davčnimi obveznostmi, carinskimi postopki, davčno blagajno, izvršbami itd.

 

Varno (s)hranite svoje digitalno premoženje

E-poslovanje ustvarja digitalne dokumente, ti pa skupaj z drugimi digitalnimi viri (spletna stran, e-bančništvo ...) predstavljajo vaše digitalno premoženje. Za premoženje pa velja ustrezno poskrbeti z zaščito in varnostnim kopiranjem podatkov. Tudi to je danes na voljo kot storitev iz oblaka, pri čemer ponudnik poskrbi, da so podatki resnično močno zaščiteni (kodirani na izvoru, med prenosom po omrežju in v hrambi na strežnikih), poleg tega pa do njih lahko brezskrbno dostopate in jih kadar koli obnovite na izbrano napravo. V A1 poslovnim uporabnikom nudimo vrsto naprednih pisarniških rešitev, s katerimi boste poenostavili in pohitrili prehod lastnega poslovanja v digitalno dobo.