Dosežki A1 Slovenija

 

Število uporabnikov A1 Slovenija narašča

Ob koncu leta 2016 je imel A1 Slovenija 714.324 uporabnikov. Največjo rast smo dosegli med pogodbenimi uporabniki (3,8 odstotka), ki predstavljajo 82,9 odstotka vseh uporabnikov.
 

Omrežje

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve je konec aprila 2014 objavila rezultate zaključene javne dražbe za dodelitev radijskih frekvenc za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev. A1 Slovenija je na dražbi pridobil skoraj polovico razpoložljivega slovenskega frekvenčnega spektra za dobrih 63 milijonov evrov, večino za obdobje 15 let. Pridobljeni delež radiofrekvenčnega spektra nam zagotavlja trdno osnovo za ambiciozne načrte rasti v prihodnjih letih in omogoča nadaljnja vlaganja v razvoj omrežja z najmodernejšo tehnologijo.

Ena od naših strateških zavez je uporabnikom zagotavljati napredne storitve. Zato smo poleti 2012 kot prvi mobilni operater v Sloveniji za komercialno rabo ponudili omrežje LTE. To omogoča hitrosti prenosa podatkov do 150 Mbit/s. Zavezali smo se, da bomo do srede leta 2017 s tehnologijo LTE povezali 95 odstotkov prebivalcev Slovenije. Ob tem pa bomo tudi bistveno pripomogli k uresničitvi zahtev Digitalne agende za Evropo, saj smo širokopasovni internet omogočili tudi na več kot 225 lokacijah na ruralnih območjih, ki so prej veljale za t. i. bele lise, ker so bile povsem brez dostopa do širokopasovnega omrežja. Dostop do hitrega širokopasovnega interneta zdaj omogočamo že več kot 98 odstotkom prebivalcev Slovenije. Več o omrežju >
 

Razvoj modela kompetenc in ključnih potencialov

Vpeljali smo ključne in vodstvene kompetence. Z njihovo pomočjo smo opredelili znanja, veščine in spretnosti ter vrednote in osebnostne značilnosti zaposlenih, katerih razvoj spodbujamo v okolju A1 Slovenija. Naša pomembna strateška usmeritev sta tudi prepoznavanje in razvoj ključnih potencialov v podjetju, saj želimo oblikovati stabilno skupino sodelavcev, na katere bomo lahko računali tudi v prihodnosti.
 

Razvoj standardov vodenja

Potem ko smo postavili ključne kompetence za vse zaposlene, smo se lotili tudi vodstvenih kompetenc. Te smo uskladili s skupino Telekom Austria Group in nastali so standardi vodenja, ki so pomembno vodilo za uspešnost. Na podlagi standardov vodenja tako pridobivamo tudi celovito povratno informacijo, kar je pomembno izhodišče za razvoj vsakega vodje.

Naša pomembna strateška usmeritev sta tudi prepoznavanje in razvoj ključnih potencialov v podjetju, saj želimo oblikovati skupino sodelavcev za današnje in prihodnje potrebe podjetja. Razvili smo tudi program za zadržanje tistih sodelavcev, ki so za zagotavljanje strateških smernic podjetja še posebej pomembni.
 

Odgovorno poslovanje

Etično in transparentno poslovanje je pomemben element naše kulture ter s tem naših vrednot. Svoj posel opravljamo odgovorno in z integriteto. Ni pomembno le, kakšne rezultate imamo, ampak tudi to, kako jih dosegamo. Krovni dokument naše politike skladnosti poslovanja je Kodeks vedenja.
 

Žur z razlogom

A1 Slovenija je v letih od 2004 do 2014 organiziral dogodke Žur z razlogom, na katerih je množica mladih z zabavo zbirala donacije za vrstnike. Na trinajstih prireditvah je več kot 180.000 udeležencev skupaj z A1 Slovenija in partnerji zbralo preko 250.000 evrov. Mladi so za mlade sprva prispevali sredstva z donacijami s poslanimi sporočili, od leta 2009 pa z namensko vstopnino v znesku en evro. Tako so v okviru Žura z razlogom podprli fundacijo Mali vitez, ki pomaga mladim, ozdravljenim od raka, in društvo Beli obroč Slovenije, ki opozarja na problematiko nasilja med in nad mladimi. V letih 2012 in 2013 so mladi sami izglasovali prejemnika dobrodelnih sredstev. V letu 2012 so največ glasov namenili projektu Služba me ne išče Zavoda Nefiks, v letu 2013 pa so izbrali projekt Hiša SRCe – hiša rešitev za mlade.
 

Lahkonočnice

Lahkonočnice so zvočne pravljice, ki jih za nas pišejo sodobni slovenski pravljičarji, berejo pripovedovalci iz domov za starejše občane in ilustrirajo mladi slovenski ilustratorji. So edinstven projekt, ki s sodobno tehnologijo povezuje vse generacije. Naš cilj je ustvarjati kakovostne sodobne zvočne pravljice, ki jim glasovi pripovedovalcev (dedkov in babic) dajejo prav poseben čar.

Lahkonočnice so brezplačno dostopne prek telefona, tablice ali računalnika na spletnem naslovu lahkonocnice.si. Ustvarili smo več kot 100 zvočnih pravljic, ki so jih poslušalci v prvih petih letih poslušali kar polmilijonkrat. Lahkonočnice so postale najbolj priljubljene zvočne pravljice in so tako prispevale tudi k popularnosti sodobnih slovenskih avtorjev. Projekt je med drugim prejemnik številnih priznanj. Dobil je srebrnega in bronastega leva na oglaševalskem festivalu v Cannesu, grand prix na festivalu Zlati boben, veliko nagrado na Slovenskem oglaševalskem festivalu, nagrado grand sempler na medijskem festivalu SEMPL, evropsko nagrado za odličnost European Excelence Award, posebno nagrado žirije novinarjev na regionalni reviji oglaševalskih agencij BalCannes in tri nagrade somo borac na Weekend Media Festivalu.