Mobilno plačevanje Mobilno plačevanje

Mobilno plačevanje

Moneta

Moneta je priročna in varna storitev plačevanja z mobilnim telefonom, pri čemer na plačilnih mestih Moneta namesto gotovine ali plačilne kartice uporabite svoj mobilni telefon, stroške vseh nakupov pa poravnavate enkrat mesečno preko računa naročniškega razmerja.
 

Kako uporabljam Moneto?

Z Moneto je nakup enostaven, varen in pregleden.

Vsa plačilna mesta Monete so vidno označena in opremljena z jasnimi navodili. Postopek plačila je prijazen do uporabnika, se pa nekoliko razlikuje glede na vrsto plačilnega mesta:

Opcije Moneta

Napredna članarina vključuje brezplačne komunikacijske stroške.

Naročniki imate Moneto že samodejno vklopljeno, članarina za uporabo storitve pa se vam začne zaračunavati le, če storitev dejansko uporabite. Samodejno se vam bo ob prvi transakciji začela zaračunavati osnovna članarina v višini 0,79 EUR/mesec, o tem boste obveščeni z SMS sporočilom.


Uporabnikom, ki Moneto uporabljate pogosteje, svetujemo vklop Moneta napredne članarine, ki znaša 1,49 EUR/mesec. Uporabnikom, ki boste izbrali to možnost, ne bomo zaračunali komunikacijskih stroškov za posamezno Moneta transakcijo.

Več Skrij

Kakšna je cena storitve?

Naročniki imate Moneto že samodejno vklopljeno, članarina za uporabo storitve pa se vam začne zaračunavati le, če storitev dejansko uporabite. Uporabnikom, ki Monete ne uporabljate, se strošek Moneta članarine ne bo zaračunal.

Samodejno se vam bo ob prvi transakciji začela zaračunavati osnovna članarina v višini 0,79 €/mesec, o tem boste obveščeni s sporočilom, SMS.

Uporabniki, ki Moneto uporabljate pogosteje, se lahko odločite za vklop Moneta napredne članarine, ki znaša 1,49 €/mesec. Uporabnikom, ki boste izbrali to možnost, ne bomo zaračunali komunikacijskih stroškov za posamezno Moneta transakcijo. Moneta napredno članarino si vklopite tako, da pošljete SMS s ključno besedo MONETA NAPREDNA na 1919, preko portala Moj A1, ali na prodajnih mestih A1. Kadarkoli se lahko vrnete na osnovno članarino tako, da pošljete ključno besedo MONETA OSNOVNA na 1919.

Če se z zaračunavanjem članarine ne strinjate, lahko izključite storitev Moneta s poslanim sporočilom, SMS MONETA STOP na 1919, preko portala Moj A1, s klicem na številko 040 40 40 40 ali na prodajnih mestih A1, ob tem se vam ne bodo zaračunali nobeni dodatni stroški.

Mesečni limit za nakupe opravljene preko storitve Moneta je 55,00 €.

Ob vsakem uspešnem nakupu dobite tudi račun, stroške nakupov pa poravnavate enkrat mesečno. 

Pri uspešno opravljenih plačilih blaga ali storitev preko govorne zveze Moneta Avtomati (parkomati in klasični) bo A1 uporabniku zaračunal klic, potreben za izvedbo plačila blaga ali storitev v višini 0,0407 €.

Pri uspešno opravljenih plačilih blaga ali storitev preko govorne zveze Moneta Terminali, Moneta eTerminali, Moneta mTerminali, Moneta Avtomati (urbanomati in tankomati), Moneta v Telefonski prodaji, Moneta internet in Moneta v Aplikacijah, bo A1 uporabniku zaračunal klic, potreben za izvedbo plačila blaga ali storitev v višini 0,0813 €.

Pri plačilih, kjer se v postopku plačila blaga ali storitev pošilja sporočila, SMS, Moneta SMS, se te uporabniku zaračuna v višini 0,0813 €.

Pri uspešno opravljenih plačilih blaga ali storitev preko govorne zveze z Moneto Direktna obremenitev bo zaračunan komunikacijski strošek v višini 0,1728 €.

Uporabniku se komunikacijski strošek ne zaračuna za izvedbo plačil pri storitvi Moneta študentski boni. Prav tako se ne zaračuna komunikacijskega stroška za neuspelo transakcijo.

Več Skrij

Kako lahko nadzorujem porabo preko storitve Moneta?

Svojo porabo lahko sproti nadzorujete tako, da pošljete sporočilo, SMS, s ključno besedo MONETA na številko 1919.

Več Skrij

Kako lahko zagotovim dodatno varnost plačil preko storitve Moneta?

Za zagotavljanje dodatne varnosti vaših plačil in predvsem preprečevanje nepooblaščenih plačil ob izgubi ali kraji vašega telefona, si aktivirajte numerično geslo, PIN. PIN nato vnesete v postopku vsakega nakupa in tako preprečite, da bi z vašim telefonom plačeval kdorkoli, ki PIN-a ne pozna.

Aktivacija PIN-a:
Izberite svoje numerično geslo, PIN. Sestavljajo ga lahko štiri cifre, npr. 1234.
V svoj telefon vnesite ukazni niz *134*izbrani PIN*1# (npr. *134*1234*1#, če želite, da je 1234 vaše numerično geslo) in pritisnite tipko "kliči"). 
PIN je aktiven takoj, o čemer vas obvesti sporočilo na ekranu telefona, dobite pa tudi potrditveno sporočilo, SMS. V primeru problema pri aktivaciji, je razlog zapisan v istem sporočilu, SMS.

Sprememba PIN-a:
Izberite novo numerično geslo, PIN. Npr. 5678.
V svoj telefon vnesite ukazni niz *133*stari PIN*novi PIN*novi PIN# (npr. *133*1234*5678*5678#, če je vaš stari PIN 1234 in želite, da je vaš novi PIN 5678) in pritisnite tipko "kliči".
Sprememba PIN-a je veljavna takoj, o čemer vas obvesti sporočilo na ekranu telefona, dobite pa tudi potrditveno sporočilo SMS. V primeru problema pri aktivaciji, je razlog zapisan v istem sporočilu SMS.

Deaktivacija PIN-a:
Če PIN-a ne želite več uporabljati, v svoj telefon vnesite ukazni niz *134*PIN*9# (npr. *134*1234*9#, če je vaš PIN 1234) in pritisnite tipko "kliči".
PIN je izključen takoj, o čemer vas obvesti sporočilo na ekranu telefona, dobite pa tudi potrditveno sporočilo, SMS. V primeru problema pri aktivaciji, je razlog zapisan v istem sporočilu, SMS.

Več Skrij

Kje lahko uporabljam Moneto?

Kje vse lahko plačujete z Moneto, si lahko pogledate na seznamu plačilnih mest.

Preberite si več o Moneti.

Več Skrij

Zakaj smo začeli zaračunavati članarino za storitev Moneta?

Gre za poslovno odločitev podjetja. Upravljanje in izvajanje storitve Moneta predstavlja stroške za A1 in na podlagi tega smo se odločili za uvedbo članarine.

Več Skrij
true 1024 si it IT http://klepet.a1.si/system/templates/chat/ 10 false