<span class="txt-white-desktop">Sledenje vozil</span> <span class="txt-white-desktop">Sledenje vozil</span>

Sledenje vozil

Sledenje vozil vam omogoča spremljanje trenutne lokacije vseh vaših vozil, pregled zgodovine gibanja vozil ter opozorila ob nepredvideni uporabi vozila. Gibanje vozil lahko spremljate na računalniku ali mobilnem telefonu.

Storitev Sledenje vozil pomaga:

  • zmanjšati število delovnih ur,
  • zmanjšati porabo goriva,
  • dvigniti hitrost storitve,
  • izboljšati raven organiziranosti,
  • izboljšati delovno disciplino,
  • povečati učinkovitost. 

 

Sistem za spremljanje vozil Sledenje smo razvili v sodelovanju s podjetjem Convivo, ki je član skupine GISDATA.

Kako deluje?

V uporabnikovo vozilo se vgradi telemetrična naprava. Telemetrična naprava prek povezave GPRS vzpostavi podatkovno povezavo s spletno aplikacijo Sledenje vozil, prek satelitskega sistema GPS pa določa svoje geografske koordinate.

Vgradnja naprav v vozila je enostavna, spletna aplikacija pa omogoča uporabo storitve brez nameščanja dodatne programske opreme v vašem računalniku.

V vsaki telemetrični napravi je SIM kartica A1. Če uporabnik ne zahteva drugače, telemetrična naprava nenehno komunicira z aplikacijo in zbrane podatke vnaša v podatkovno zbirko storitve Sledenje vozil. V primeru prekinitve mobilne podatkovne povezave, telemetrična naprava zbrane podatke v omejenem obsegu shranjuje v svoj pomnilnik in jih po ponovni vzpostavitvi povezave prenese v podatkovno zbirko. Vse funkcije storitve se določajo na osnovi podatkov o lokaciji telemetrične naprave v vsakem trenutku.

Naloga storitve Sledenje vozil je vzpostaviti ravnovesje med stroški in končno storitvijo za uporabnike voznega parka, pri čemer sistem omogoča stalen nadzor nad uporabo dragocenih tehničnih virov.