Katalena na Lentu

Hej, Katalena!

S Kataleno vedno veš, da je kakovost na prvem mestu. Lahkoten koncert nas je zazibal v zabavni večer in občinstvo pognalo, da je plesalo in pelo. Vsekakor je zasedba Katalena dokazala, da spada v sam vrh slovenske folk glasbe.

V družbi

Nastop, ki je poleg pristne, dušne glasbe dostavil tudi veliko smeha. Oder so si delili s skupino Groovocado, kjer za sanjski vokal skrbi Monika Mulec. Tako se je poznani Katalenin folk premešal še s soulom, fankom, diskom, popom in utrinki osemdesetih - dobili smo glasbeni koktajl, ki ni nikogar pustil ravnodušnega. 

Katalena na Lentu
Richard Bona na Lentu 2018

Richard Bona - afriški Sting

Navidezno lahkoten vokal in mojstrsko upravljanje inštrumentov so Richarda Bona popeljali do laskavega naziva - afriški Sting. In v živo smo se prepričali, da to še kako drži. Popeljal nas je na nežen, ritmičen, živopisen koncert, kjer se je džez prepletal z bosa-novo, fankom in afro-beatom.

Razprodan koncert

Seveda nihče ni želel zamuditi tega ameriškega virtuoza, ki je bil leta 2007 celo nominiran za nagrado grammy. Pozitivno vzdušje je trajalo vse do zadnje note.

Richard Bona na Lentu 2018
Vieux Farka na Lentu 2018

Vieux Farka Toure

Zanimiva glasbena ekskurzija na še enem razprodanem koncertu letošnjega Lenta. Melodično popotovanje od bluesa do ostrega roka. 

Občinstvo na noge!

Všečni ritmi so se hitro prijeli. Do konca koncerta je bilo občinstvo na nogah, plesalo in se popolnoma vživelo v čudovit nastop.

Vieux Farka Toure na Lentu 2018
Vieux Farka Toure na Lentu 2018

Kličejo ga ...

... afriški Jimi Hendrix. Hvala vam, Vieux Farka Toure.

Monophoncs na Lentu 2018

Monophonics v zagonu

Fank in soul ritmi v svoji najboljši izvedbi, nasičeni z retro elementi, ki poslušalca popeljejo v neki drugi glasbeni čas.

Pristno in surovo

Monophonics ponudijo drugačen nastop. Doživet, pristen, surov, zelo iskren. Ničesar ne skrivajo, ničesar ne prilagajajo. Na odru razgalijo svojo dušo.

Monophonics na Lentu 2018
Monophonics na Lentu 2018

Zaključek, kot se spodobi

Kot zadnji koncert na odru Minoriti letošnjega Lenta so Monophonics dostavili finale, ki nikakor ni razočaral. Koncert, ki je poskrbel, da nam bo letošnji Lent odmeval vsaj do naslednjega leta.