Madonna

Res zgodnja osemdeseta

Ko se še niso oblikovale obrvi in ko so bili mrežasti dodatki modni ultimat. Plus - lizika. 

Videospot Borderline je bil prvi Madonnin video, ki je pritegnil pozornost. Sledila sta potem že bolj popularna Lucky Star in potem kočno Like A Virgin.

1987: Na kratko

Madonna je zgodaj začela združevati film z glasbo, tale stil pa je iz časa filma Who's That Girl? Fluorescentno blond pristrižen las, rdeča šminka in tisti že kar malo zoprn kljubovalni pogled, ki ti da vedeti, da 'ne' zanjo ne obstaja.

Madonna
Madonna

1990: Korzet s korneti

To je bilo leto, ko je po trikrat zapored razprodala koncert na isti lokaciji, in ko so ji mestne oblasti grozile z aretacijo zaradi obscenih koreografij. Njen odgovor: “Seveda, odpovejte koncert in to razložite 30.000 ljudem.” In pela je dalje …

1991: Kralj in kraljica

Samo Madonna si lahko za spremljevalca na Oskarje omisli Michaela Jacksona. Eden redkih trenutkov v zgodovini popa, kjer sta oba ujeta v isti objektiv.

Madonna in Michael Jackson
Madonna

1996: Kot črnooka Evita Perón

Oskarjev kipec za pesem You must love me je bil zaslužen. Madonna je morala za muzikal razviti zgornji register glasu, ki ga na njenih prejšnjih albumih ni bilo mogoče slišati, saj ta še ni obstajal. Vlogo je dobila tako, da je režiserju Alanu Parkerju poslala štiri strani dolgo pismo.

Album Confessions on a Dancefloor mnogi sklepajo za zadnji dobri Madonnin album. Se strinjate? Morda pa so ljudje le hung up na njene pretekle hite? Hung up. Štekate ... ? 

Madonna

2007: Takrat še kot žena Guya Ritchieja

In iz časa, ko je živela čisto pravo angleško življenje pod angleškimi podnebnimi razmerami in s pridom uporabljala angleški naglas.

2009: Raziskovalka kabale

Ker je spogledovanje z okultnim eden izmed načinov, kako biti seksi, pa tudi pomemben del ohranjanja samega sebe nekje tam na vrhuncu slave. Tisto leto smo vsi nosili rdeče nitke kot zapestnice.

Madonna

2012: Ali pa kot Kleopatra

Nastop na Super Bowlu – sinonim za ameriške sanje slehernega zvezdnika, ki je hkrati iniciacija v superzvezdnika. Razen če si Madonna. Potem imaš menda odprto vabilo.

Madonna

2013: Modni kaos na pravi način

Ko visoka moda posrka vase punk, nastane glamurozna oprava. Potem pa pride Madonna, ki to obleče in je vse videti okej. Če bi to nosil kdorkoli izmed nas, bi bil videti, kot da se je oblačil v temi.

2015: Versacejeva muza

Dokler bosta obstajal Photoshop in botoks, bo Madonna modna ikona. Madonna bo torej večna modna ikona. Dodajte k temu še italijansko navezo z Donatello Versace in pogodba za nedoločen čas je na mizi.

Madonna

Pa naj nam še kdaj kdo reče, da je skrajni čas, da odrastemo ...

Madonna na Instagramu

2018: Ta teden

Selfie na twitterju v berberskem stilu ter pozdrav iz Marakeša, od koder je odštevala svoje dni do polne šestdesetice. Število komentarjev na njenem FB-profilu v zadnjih 24 urah: 13.000. Je pa izkoristila svojo obletnico in v rekordnem času na družbenih omrežjih zbrala 300.000 dolarjev podpore za malavijske otroke.

Fotografije: Profimedia