Gramatik je ta hip bržkone drugi najbolj uveljavljeni slovenski glasbenik na svetu, če na vrh postavimo Luko Šulića, slovensko polovico dvojca 2Cellos. Denis Jašarević alias Gramatik je Portorožan, ki že vrsto let živi in ustvarja glasbo v ZDA. Njegov edinstveni glasbeni stil ter zagovarjanje dostopnosti glasbe poslušalcem brez posredništva molznih krav iz glasbene industrije sta ga izstrelila med najzanimivejša in najbolj opazna imena svetovne elektronske scene. Kako močan je njegov vpliv, je bilo mogoče zaslediti v številnih svetovnih glasbenih medijih, ki so povzeli njegovo slovo od nedavno preminule ameriške pevke in pianistke Arethe Franklin.

Aretha Franklin, ikona črnskega soula, je bila leta 1987 kot prva ženska izvajalka vpisana v Rock and Roll Hall of Fame. V njeni dolgi in bogati glasbeni karieri se je na najpomembnejših glasbenih lestvicah znašlo več kot 100 njenih skladb. Vplivala je na glasbeni izraz številnih glasbenih zvezd, od skupin The Beatles in The Rolling Stones pa do Witney Houston, Annie Lennox, Alicie Keys, Beyonce, Adele, Janelle Monae in drugih.

Tudi na Gramatika. Kot 33-letnik je v svojem profilu Sound Cloud zapisal, da je sample glasbe Arethe Franklin ustvarjal in v svoji glasbi uporabljal že od osmega razreda osnovne šole, ko se je začel ukvarjati z glasbeno produkcijo. Od tedaj je vzorce njenih skladb v svoji glasbi uporabil že neštetokrat. Posebej izstopata skladbi In This Whole World in I’m Free. “Bila je moč narave, glas svoje generacije in inspiracija za vse nas. Pogrešali te bomo, draga Kraljica,” je še zapisal.