Da pa za odrom vendarle ni vse tako bleščeče kot pred njim, nizamo 5 dejstev, ki jih lahko doživite le, če spadate med t. i. crew. Stopimo tja, kamor žarometi ne posijejo, no … nikoli.

Zvezdniki želijo, da jih prepoznate

Tudi takrat, ko pridejo na tonsko vajo v prevelikih sončnih očalih in trenirki in jih lahko povsem nehote zamenjate za navadne smrtnike. Recimo: Elton John je brez maske videti zgolj kot neki zbegan starejši občan, ki bi lahko bolj redno hodil na sprehode.

Elton John
Tudi vas možakar v modrem spominja na nekoliko starejšo različico sošolca iz Mokronoga? Narobe - to je Elton John!

Toda gorje, če zvezdnika ne prepoznate. Tisti z orjaškim egom (kar so praktično skoraj vsi, sicer ne bi bili zvezdniki) bodo vztrajali, da se osebje, ki jih ne prepozna kot zvezdnike, enostavno odpusti. Zato organizatorji večkrat poskrbijo, da slike vseh zvezdnikov (in armade pripadajočih starlet) dodobra zaokrožijo po e-pošti celotnega organizacijskega tima, ki se jih mora naučiti identificirati tudi takrat, ko na tonsko vajo pridejo v kopalnem plašču, v tretji stopnji alkoholnega mačka in brez ličil.

Čista objektifikacija

Resna inflacija ega povzroči, da zvezdniki (pri tem so še posebej na udaru rokerski bandi) radi vidijo svoje privrženke kot objekt. Anekdot na to temo je ogromno, vse pa se stekajo v tiste sorte perverzijo, ki v resnici ne diši nikomur z vsaj trohico dostojanstva.

Maroon 5
"Naj dvigne roko tista, ki bi svoje dostojanstvo brez težav pustila pred vrati moje garderobe."

Torej, če vaš najljubši didžej ali zvezdnik zahteva, da ga ležé čakate ob odru (videno na lastne oči), jo pobrišite. Če se imate vsaj malo radi, verjetno ne bi radi končali kot Ikejina mizica s pulzom v zvezdniški garderobi, iz katere bodo vsi njuhali ilegalne substance. Tudi idejo o avtogramih raje opustite, sploh če ste tisti večer v dekolteju.

In obratno … tudi fanom se večkrat zmeša

V dobi Instagrama, ko se družbeni uspeh meri z razkazovanjem avtomobilov, eksotičnih destinacij, novih uggic ali pa zgolj z nedeljskim zajtrkom, ni večje zmage, kot selfi z vašim najljubšim zvezdnikom. Pomnožite zdaj to željo po selfiju z zvezdnikom z vsemi računi Instagrama in postalo vam bo jasno, zakaj tudi tisti najbolj slave in žarometov željni zvezdniki dobijo napad panike, ko jih pred vhodom počaka na stotine kričečih oboževalcev.

Bieber fans
Drugo vstajenje? Ne, premiera Bieberjevega filma.

Obupna lista zahtev

Bil je rokerski bend, ki je v zaodrju zahteval konja. Pravega. Pa didžej, ki je naročil 1000 kondomov. Rider (seznam zahtev) Justina Bieberja pred 10 leti bi lahko zapisali na prtiček. Vse, kar je zahteval, so bili prigrizki. Danes: 10 luksuznih sedanov, masažna miza in zasebno letalo, ki je v stalni pripravljenosti za kakršnekoli spontane potovalne želje.

Še nekaj primerov za okus: The Rolling Stones v zaodrju vedno zahtevajo bilijardno mizo, Prince je zahteval, da je njegova hrana vedno zavita v prozorno folijo, ki jo potem sam odvije, Katy Perry zahteva, da voznik na turnejah z njo ne govori in je ne gleda v oči, Marilyn Manson pa zahteva Haribo gumijaste medvedke. Včasih je na seznam pripisal še zahtevo po plešasti prostitutki brez zob. Njegov agent je sicer povedal, da slednje tu in tam doda na seznam kot šalo in v rahlem upanju, da ga bo nekoč dejansko pričakala.

Marilyn Manson
Ko izveš, da je bil Mansonov hit The Beautiful People v bistvu oda gumi medvedkom

AAA-ekipa

Verjamemo, da ekipa med tekanjem sem ter tja po prizorišču požanje marsikateri nevoščljiv pogled, saj si vsak obiskovalec misli, da imajo ti ljudje dobesedno dostop do garderobe, kjer masirajo stopala Taylor Swift. Pa ni čisto tako. Bolj kot ne gre za ekipo marljivih in predanih organizatorjev: med vašim najljubšim komadom eden v zaodrju že piše sporočilo za medije, medtem ko drugi vozi skozi rdeče, da bi lahko zvezdniku priskrbel še nekaj ravno prav ohlajenih veder najdražjega šampanjca. Bodite veseli, da ste na drugi strani ograje: vaša naloga je le, da vržete roke v zrak, spijete tisto pivo in se imate dobro.

Fotografije: Profimedia