#1 Florence + The Machine

Kdaj: 12. 8. 2019
Kje: Sziget festival, Budimpešta, Madžarska

Florence + The Machine so verjetno najboljše, kar nam britanski rock indie lahko ponudi. Tu gre predvsem zasluga izjemno čustveno nabitemu vokalu Florence Welch, zato bo obisk tega koncerta verjetno katarzičen.

#2 Thirty Seconds to Mars

Kdaj: 4. 7. 2019
Kje: Arena Live, Padova, Italija

Ah, Jared Leto, ki se ga generacija X ne spominja toliko po udinjanju v alternativnem rocku kot po njegovi vlogi v najstniški seriji Moje tako imenovano življenje (My so-calledLife), da ne omenjamo z oskarjem nagrajene vloge iz filma Klub zdravja Dallas (Dallas Buyers Club). Ampak Jared je več kot to in presežek energije že vrsto let vlaga v eksplozivne nastope ter okoljevarstvene aktivistične podvige.

#3 Foo Fighters

Kdaj: 13. 8. 2019
Kje: Sziget festival, Budimpešta, Madžarska

V okviru festivala Sziget bomo letos privilegirani za še en nastop seattelske skupine, ki je leta 1994 vzniknila iz tragičnega konca Nirvane in svetu namesto krogel iz dvocevke postregla s številnimi porcijami post-grungea. Še danes smo hvaležni Daveu Grohlu, saj je transformiral mestoma zaskrbljujoč avtodestrutkivni rokerski drive v nekaj bolj pozitivnega, a zato nič manj udarnega.

#4 Post Malone

Kdaj: 11. 8. 2019
Kje: Sziget festival, Budimpešta, Madžarska

Post Malone ponuja premeteno fuzijo countryja, r'n'b-ja in hip-hopa s precej jebivetrsko držo, a hkrati močnimi družbeno-političnimi stališči, elegantno vtaknjenimi v mehak tok komadov, totalno primernih za poletno ležernost. Poleg tega se nam je nemudoma prikupil, ko je ob priliki izjavil: “Bodi dober do ljudi, in to brez razloga.

#5 Ed Sheeran

Kdaj: 23. 6. 2019
Kje: Hockenheimring Baden-Württemberg

Glasbeni samouk in britanski čudežni deček, ki mu uspe na Spotifyju v manj kot 24 urah dobiti več kot 56 milijonov poslušalcev. Koncert dobitnika 4 grammyjev pač ne bo povprečen.

#6 P!nk

Kdaj: 27. 7. 2019
Kje: Olympiastadion München

Danes dobitnica treh grammyjev in uradna predstavnica organizacije PETA. Prodala je več kot 90 milijonov albumov, kar jo uvršča med najbolj uspešne izvajalke na svetu. Toda P!nk je bila v najstniških letih težavna frčafela. Cveki v šoli pa kontinuirana žuriranja ter posledično delo v restavracijah s hitro prehrano. Danes P!nk razprodaja turneje za šalo. Če bi torej radi videli živeči mit o ameriških sanjah, potem bo verjetno tole pravi koncert za vas.

Naslovna fotografija: P!nk na lanskoletnem koncertu v Sydneyu v sklopu aktualne turneje Beautiful Trauma Tour (Profimedia)