Če ste med tistimi, ki se od vročice sage Vojna zvezd po vseh številnih nadaljevanjih od sredine do konca, od začetka do sredine, pred začetkom do začetka in tako naprej še vedno niste ohladili, potem imamo nekaj za vas.

21. in 22. septembra se bo sredi tunizijskih peščin zgodil elektronski festival, kjer se obeta neprekinjena 30-urna zabava. Če se sprašujete, zakaj bi bilo treba za dober žur riniti tja daleč v vročo saharsko puščavo, vas gotovo prepriča dejstvo, da gre za kraj, kjer je odraščal slavni Luke Skywalker, osrednji junak odporniškega gibanja, ki se bori proti zlobnim silam Dartha Vaderja in njegovega imperialističnega imperija.

Luke Skywalker
Odraščal v tatooinski puščavi, končal na skritem planetu Ahch-To

Peščina Onk Jmel v bližini tunizijskega mesta Nefta je bila prizorišče številnih kadrov Vojne zvezd, povezanih predvsem z odraščanjem mladega Luka, ki je pozneje zrasel v poslednjega prenašalca znanj in spretnosti neustrašnih jedijev. Organizatorji francoskega festivala Plages Electroniques so očitno izvohali mamljivo nišo ter sestrsko različico festivala z imenom Les Dunes Electroniques postavili v kraj, kjer zabave željnih nikakor ne bo primanjkovalo. Vstopnice so že v prodaji, čeprav seznam nastopajočih sploh še ni znan!

Vojne zvezd
V Tuniziji skušajo ohraniti prizorišča snemanja Vojne zvezd

Les Dunes Electroniques se bo letos odvil že tretjič. Kot v duhu Vojne zvezd napovedujejo organizatorji, gre za Les Dunes Electroniques – epizoda III. V preteklosti so na festivalu nastopili številni tunizijski techno in house didžeji pa tudi številni mednarodni didžeji, ki prihajajo iz 'undergrounda' elektronske glasbe.

Če vas zamika, nikar ne odlašajte. Festival se namreč, kot smo vajeni že pri epizodah Vojne zvezd, odvija le na vsakih nekaj let. Ne pozabite na pokrivalo in kremo za sončenje. Naj bo sila z vami!

Fotografije: Profimedia