#1 Robin Schulz feat. Erika Sirola – Speechless

Refren sicer malce spominja na skakanje nekoliko preveč razposajenega samoroga, a kaj, ko je Erikin glas tako čuten in hkrati neposreden. Če ste vsaj malo klubsko razposajeni, potem je rajanje na tale komad zagotovljeno – ne glede na starostno skupino.

#2 Clean Bandit – Solo

Vse bolj so nam sprejemljiva besedila, iz katerih je jasno razviden čustveni razkol avtorja. Saj veste, ko vas boli srce še od prejšnje propadle zveze in med hlipanjem v avtu vseeno pogledate v vzvratno ogledalo, ker opa, tisti tipček bi pa lahko … no, to je točno ta komad. In več kot pol milijarde uporabnikov se očitno strinja, da takšno razdvojeno stanje ni tako nenavadno, kot se nam včasih morda zdi.

#3 Levis Capaldi – Someone You Loved

Ni poletja brez resne ljubezenske balade. In tale se nam je zdela tako zelo iskreno lirična. Dober izbor, če bi se radi prav po filmsko zapeljali v sočni zahod.

#4 R.I.O. – Shine On

Če bi bila ta pesem koktajl, bi se imenovala Pina Colada. Zato smo malce debelo pogledali, ko smo videli, da R.I.O. pravzaprav prihaja iz disciplinirane Nemčije. A vsaka poletna kompilacija mora imeti vsaj en komad, ki v jamajški angleščini žvrgoli o sončnem vzhodu in poletni romanci, pa čeprav se pri tem sliši, kot da uporablja napačen zaimek.

#5 Mark Ronson feat. Angel Olsen – True Blue

Mark Ronson je tiste vrste producent, zaradi katerega Miley Cirus, Bruno Mars, Lady Gaga in Adele izpadejo bolj kul, kot so v resnici. Zato Mark precej zaslužno pobira grammyje. In če še dodamo, da je soavtor pesmi Shallow, potem je zaupanje nedvomno vzpostavljeno. Kar posledično pomeni, da si lahko kakšen njegov komad naložite brez predhodnega testiranja na YouTubu.

#6 Carlie Hanson – Back in My Arms

Ste za divji road-trip? Potem je tole pesem za vas. Po ogledu videa boste verjetno ustanovili še ekstra proračun za kazni zaradi prekoračene hitrosti. Ampak saj veste – po omejitvah.

#7 Georgia – About Work the Dancefloor

Sočna doza popa in elektra, ravno zadosti visoka, da vas spravi v tisti poletni občutek, ko ste sami sebi povsem dovolj. Če seveda niste sramežljivi in pri poslušanju trojno prekoračite sobno jakost. Za dober učinek je treba včasih pretiravati. In ta pesem naravnost prosi za to.

#8 Ed Sheeran, Justin Bieber – I Don’t Care

Brez dveh pop gigantov pač ne gre. Malo sicer bega, da pojeta o tem, kako sta outsiderja na zabavah, ko pa vsi vemo, da je v resnici ravno obratno – verjetno ni partija, na katerem Ed in Justin ne bi bila središče gravitacije. Ampak, okej, smo razumeli namig. Ni vsaka zabava za vsakogar, pa še čisto simpatičen komad lahko nastane na to temo.

#9 Jonas Brothers – Sucker

Radi žvižgate? Potem si dodajte na plejlisto še brate Jonas.

# 10 Calvin Harris, Rag'n'Bone Man – Giant 

Gospel in house s precej močnim instrumentalnim vložkom – trije razlogi, da ima Calvin Harris tudi letos prostor v vašem poletnem glasbenem naboru.

#11 Lizzo – Juice

Juice je ena tistih pesmi, ki se jih hočete naučiti na pamet, ker enostavno veste, da boste izpadli totalno kul, ko jo boste pred nekom prepevali s popolnim znanjem besedila.

#12 Lauv – I Like Me Better

Kot je nekoč lepo povedala ena izmed bolj ozemljenih terapevtk Esther Perel: z nekom smo zato, ker smo si v družbi tistega človeka bolj všeč. Zdaj pa to modro misel podprite še s tleskom prstov ter dobrim refrenom in … evo ga – še zadnji poletni hit na naši sezonski glasbeni listi.

BONUS: P!nk - Walk Me Home

Zavrtite si tole čisto na koncu. Ob štirih zjutraj, ko se na obzorju mirnega morja prebuja sonce in se vaši možgani počasi pomirjajo od razburljivega poletnega rajanja in prekomernih doz mojito koktajlov. Zaprite oči, počakajte na refren, potem pa dvignite težke veke in poglejte na vašo levo. Prvi znani obraz, ki ga zagledate, vas mora pospremiti domov.

Naslovna fotografija: Profimedia