Ed Sheeran ni ravno lik, ki bi se s svojim življenjskim slogom umeščal v tako imenovani Klub 27. V nasprotju z Amy Winehouse, Kurtom Cobainom, Janis Joplin, Jimom Morrisonom, Jimijem Hendrixom in preostalimi samodestruktivnimi boemskimi glasbeniki, ki so svet zapustili pri 27 letih, je našel drug način, s katerim se bo morda vpisal v zgodovino prezgodnje končanih vrhunskih glasbenih karier. 

Osemindvajsetletni rdečelasec, globalni ljubljenec glasbenih občinstev mlajše generacije, je pred nekaj tedni podrl dosedanji rekord obiskanosti in zaslužka z glasbenih turnej, ki so si ga do sedaj lastili irski rockerji U2. Še pred iztekom turneje je Sheeranovo turnejo obiskalo skupaj okoli 8,5 milijona ljudi, dotedanji skupni finančni izkupiček pa se je ustavil pri 661 milijonih evrov. 

Zaključni koncert turneje, ki je trajala dve leti in vključevala 260 koncertov, pa je postregla z velikim presenečenjem. Številnemu občinstvu v Ipswichu se je Sheeran zahvalil za obisk in napovedal, da ga nadaljnjih 18 mesecev na koncertnih odrih ne bo.  

S 160 milijoni funtov premoženja, kolikor ga beleži Sheeran, mu hudega gotovo ne bo. Se pa njegovi oboževalci resno sprašujejo, kaj za vraga tiči za njegovo presenetljivo odločitvijo in kakšna je verjetnost, da se priljubljeni glasbenih sploh še vrne na koncertne odre?
 

So v ozadju interesi Cherry Seaborn, njegove dolgoletne spremljevalke, s katero se je na skrivaj poročil lani? Mladoporočenca sta namreč sredi velikega projekta, izgradnje skupnega naselja v Suffolku, na vzhodni obali Združenega kraljestva. Pokupila sta številne nepremičnine v okolici svojega doma. Sheeranovo posestvo tako vključuje telovadnico, bazen, ribnik z divjimi živalmi in štiri ločena domovanja. Angleški tabloid Hello! hudomušno domneva, da bo Sheeran 18 mesecev najbrž porabil le za čiščenje in pospravljanje svoje nove lastnine …

Naslovna fotografija: Profimedia