Tako Selena Gomez, nekdanja ljubezen Justina Bieberja, kot ameriška glasbenica Halsey sta leto 2020 začeli z odličnima popotnicama. S prvimi singli pred kratkim izdanih plošč sta se obe prvič v karieri zavihteli na prvo mesto lestvice Billboard Hot 100

Balado Lose You to Love me naj bi Selena posvetila propadli zvezi z Justinom Bieberjem. Najstniška ljubezen se je zaključila marca 2018. 

V intervjuju za Rolling Stone je Halsey dejala, da je njena nova plošča enostavno … manična. In to dobesedno. Pevka je razodela, da trpi za bipolarno motnjo. Singel Without me in tudi druge pesmi z nove plošče naj bi večinoma spisala v svoji manični fazi. 

Kaj sledi?

31. januarja bodo na izid novega albuma nestrpno čakali oboževalci pevke, ki sliši na ime Kesha. Prihajajočo ploščo High Road je s predstavitvenim videom napovedala lanskega oktobra, plošči pa bo sledila tudi obsežna koncertna turneja. High Road naj bi bila precej drugačna od predhodnice Rainbow. Za ogrevanje prisluhnimo istoimenskemu singlu iz leta 2017. 

Počasi se mudi tudi avstralskim rockerjem Tame Impala. Plošča The Slow Rush bo luč ugledala 14. februarja. Kar pet let je minilo od zadnjega albuma zasedbe, ki ji številni priznavajo nosilno vlogo v novi generaciji rocka. Razlog za dolg kreativni predah? Kot pravijo Tame Impala, plošče izdajajo le takrat, ko vedo, da so posneli najboljše, kar premorejo njihova srca in možgani. Ali jim je uspelo, lahko preverite v pred kratkim izdanem singlu Lost in Yesterday.  

Leto 2020 bo vznemirljivo za odbito kanadsko umetnico Grimes. Tudi od njenega zadnjega studijskega albuma je minilo pet let, zato so številna ušesa že v nizkem štartu pred 21. februarjem, ko bo izšla njena nova plošča Miss Anthropocene. To pa ni vse. Grimes je v začetku leta javnosti razodela, da je noseča. Oče uradno še ni znan, številni so prepričani, da gre za njenega partnerja, slovitega 'arhitekta jutrišnjega dne' Elona Muska. Musk je pred kratkim na temo njene nosečnosti tvitnil v povsem svoji maniri: “x je y.” 

Kanadčani bodo letos ponosni. Ploščo bo izdala še ena glasbenica s kanadskim rojstnim listom. Gre za Alanis Morissette, ki se je javnost najbolj spomni po pred 25 leti izdani plošči Jagged Little Pill. Madona, kako čas beži! Alanis je svojo zadnjo ploščo izdaja leta 2008, s Such Pretty Forks in the Road, ki bo izšla meseca maja, pa svojo glasbeno kariero meče v prestavo višje in napoveduje tudi koncertno turnejo v družbi še dveh skoraj pozabljenih rock atrakcij iz devetdesetih. Koncertirala bo v družbi zasedbe Garbage in glasbenice Liz Phair. Nekaj muzike z nove plošče Alanis je že na voljo v dosluh. 

Špekulacije?

Uradnih potrdil še ni, vendarle se v strokovnih krogih šušlja še o nekaterih ploščah, ki naj bi luč dneva ugledale letos. Več o njih bomo pisali kdaj drugič, ko bodo informacije že bolj zanesljive. Do takrat pa vašo radovednost potešimo z nekaj singli, ki bodo najbrž uvrščeni na plošče teh skrivnostnih izvajalcev. 

Cardi B - Press

Dua Lipa - Don’t Start Now

Justin Bieber - Yummy

Frank Ocean - In My Room

Naslovna fotografija: Cardi B na Roskilde Festivalu 2019 (Profimedia)