Bali

Najprej se odpravim v Uluwatu

Samo manjša opomba: opice, ki živijo ob templju, nimajo manir, zato ne igrajo po pravilih naše civilizacije. Oprezam po tatinskih poskusih in uspešno prebegnem v Radisson Blue Hotel, kjer se zbudim v čudovito jutro.

Infinity

Pogled z recepcije je tako impresiven, da se mi po vseh teh letih potovanj končno zasvita, zakaj nekateri ljudje preprosto ne zapuščajo letovišč.

Bali
Bali

Diši po ...

Najprej kava. Potem načrti. In ne, ni tista znamenita in najdražja kava na svetu, ki jo na Baliju pomagajo proizvajati mačke ... s svojimi kakci.

Bali

Spomenik hedonizmu

Klub z restavracijo, ki je ne morete zgrešiti: Ku De Ta v Seminjyaku. Če bi radi izkusili eleganco kulinaričnega doživetja, ki mu sledi najbolj iskreno nočno življenje na Baliju, potem je to ultimativna referenčna točka.

Ob morju

Café del Mar v kraju Seminyak in barva, ki nikoli ne razočara. Čeprav se danes ne potopim vanjo. Zdaj lahko končno vizualiziram vse milozvočne kompilacije Café del Mar, ki si jih vrtim že zadnjih 20 let.

Bali
Bali

Sam svoj didžej

Verjetno najbolj romantičen didžej pult v Indoneziji. Pogled iz restavracije El Kabron v Uluwatu. Mimogrede, tu je baje tudi najboljši kraj za deskarje na Baliju.

Trenutek slasti

Jem v restavraciji chefa, ki ima že 3 Michelinove zvezdice. Na krožniku: parpata na carpaccio ali po domače: najboljši del tune lokalnega ulova.

Bali
Bali

Vsi okusi

Bali obožuje sredozemsko kuhinjo, jaz pa dejstvo, da lahko tole okušam v objemu podnebja, ki je še toplejše od mediteranskega. Krožnik mi krasi avtentična španska jed patatas bravas – tako okusna, kot je videti.

Bali

Sanjsko

Pogled na lounge hotela oz. na moj novi ohranjevalnik zaslona.