MENT, ki je leta 2017 dobil dve prestižni festivalski nagradi EFA za najboljši klubski in najboljši manjši festival, ne počiva na lovorikah. Letošnja bera sodelujočih bendov je rekordna, ponovno pa so v igri številna nova imena evropske popularne glasbe, ki so v svojih državah že dokazala, da so kakovostna, svetovno občinstvo pa nanje še čaka.

No, to seveda ne velja čisto za vse. Kamaal Williams, osrednji gost otvoritvenega večera MENT-a v Kinu Šiška, je že veliko ime in velja za enega osrednjih nosilcev britanskega mladega džeza, in sicer še iz časov delovanja v duetu Yussef Kamaal. 

In kdo zastopa slovenske barve? Vašim očem in ušesom bodo na voljo 7AM, All Strings Detached, Beam Team, Body Says No, DJ Borka, Čao Portorož, Demolition Group, Douchean, DJ Dulash, Futurski, g.ysten, II/III, Irena Tomažin, It’s Everyone Else, Damir Avdić, Jakob Kobal, Junker, Lara, Lavka, Malidah, Nulla, Pantaloons, Pijammies, Shekuza, Terranigma live, Wild Strings Trio, Wckd Nation in Zvezdana Novaković - ZveN.

Večini lahko prisluhnete na spodnji kompilaciji, potem pa hitro na spletno stran MENT-a preveriti, kje in kdaj bodo vaši najljubši izvajalci tudi nastopili. 

Kompilacijo podpira A1

Naslovna fotografija: Maša Gojić