Zabava v dnevni, ker #žuramdoma

Glasba je kot voda – vedno najde pot. In ker trenutno festivalsko-koncerta pokrajina praktično ne obstaja, so si glasbeniki svoj dostop do rednih odjemalcev ritmov zagotovili kar preko dobrega starega streaminga. Vsi, ki prisegamo na glasbeno izkušnjo v živo, smo najprej nekaj neprepričljivo mrmrali, potem pa je po slovenskih kotičkih Facebooka završalo okoli 8000 komentarjev na iniciativo #Žuramdoma, ki sta jo prejšnji teden sprožila pop up klub Kurzschluss in fotr slovenske elektronike - Umek. 24-urni maraton elektronske zabave se začne danes zvečer, nabor didžejev pa naravnost osupljiv.

Beatport
Umaknite klubsko mizico in zaprite mačka v kopalnico - dnevna soba je zdaj plesišče

Resno dopoldansko zibanje na Boba Sinclarja

Čez nekaj dni nam je nato čisto po naključju pomežiknil spletni profil Boba Sinclarja, prvinskega plejboja med francoskimi didžeji. Elektronski šansonjer nam je namreč kar iz svoje rezidence v ­­­­Los Angelesu postregel z uro dolgim setom, ki je vključeval najbolj sočne house hite zadnjih dveh dekad (ja, Sinclair se je posnel v pokončni varianti, ker so njegove snemalne tehnike očitno tudi ostale nekje v preteklih dekadah).

Urno smo zastrigli z ušesi, sproti pogledovali v okence, kjer se je zibal zvezdnik (resno, kako to, da francoski princ housa ne kaže nobenih resnih znakov staranja) in se nenazadnje le odločili, da bo tale set naša glasbena podlaga za naslednjih nekaj tednov, ko bomo v lastni režiji na terasi izvajali plesno aerobiko (oz. nekaj, kar spominja na tek na mestu v kombinaciji z bolj ali manj koordiniranimi gibi, izposojenimi s plesišča iz prejšnjega tisočletja).

Od svetovne turneje do druženja z zvezdniki

Še boste migali z boki, in to kar na domačem parketu. Zato nizamo nekaj poslastic, ki vam bodo življenje v karanteni naredile nekoliko lahkotnejše. Poglejmo, kateri streamingi obljubljajo najboljšo zabavo: Diplo je na svojem Instagramu objavil datume, ki jih boste našli pod precej zgovornim imenom Corona World Tour.

Svojo dozo techna je svetu prek optičnega kabla že poslal tudi Carl Cox, očitno bo šlo za več epizod, zato sledite seriji #cabinfever na Coxovi uradni Facebook strani. Tule je prva epizoda, ki vas popelje v Coxov domači studio:

Verjetno pa bo največja glasbena poslastica v naslednji dneh #Homefest, ki ga bo vodil nihče drug kot James Corden. 30. marca bo v njegovi družbi pričakovati nastope kakovostne peščice glasbenikov, med njimi bodo Billie EilishAndrea BocelliBTSDavid BlaineDua Lipa in John Legend. Virtualni glasbeni dogodek bo na voljo preko Facebook ali Instagram platforme. Nasvet: obujte copate z gumijastimi podplati, saj je obisk urgence zaradi plesnega zdrsa na parketu res zadnje, kar želite doživeti v že tako apokaliptično obarvanem mesecu.

Naslovna fotografija: Profimedia