Senco dvoma o izidu nove plošče Billie Eilish je zasejal njen brat in producent Finneas. Mlada zvezdnica, ki kot za šalo podira vse možne rekorde glasbene industrije, si neizmerno želi javnosti predstaviti svoje nove glasbene izdelke, a tega trenutka še nekaj časa ne bo.

Billie Eilish
Billie Eilish in brat/producent Finneas - od doma (Profimedia)

Billie in Finneas sta sicer izjemno aktivna. V zavetju varnega doma ustvarjata in pripravljata nov glasbeni material, z drugimi glasbeniki, ki so prav tako vpeti v kreativni proces, pa komunicirata prek spleta. Neutrudni Finneas ob tem snuje še svoj samostojni album. A kot pravi, izdajanje albumov v časih, ko nove plošče ni mogoče pospremiti s svetovno turnejo, nikakor nima smisla.

Zadnji avtorski izdelek, ki ga je Billie Eilish predstavila javnosti, je bondovska No Time to Die. S to skladbo je Billie postala najmlajša glasbenica, ki ji je kadarkoli pripadla čast posneti naslovno skladbo za serijo filmov o britanskem tajnem agentu št. 007. Film naj bi v kinematografe prišel letos novembra.

VIDEO: Billie in Finneas sta No Time to Die zaigrala 18. februarja na podelitvi nagrade BRIT v Londonu.

Kdaj torej lahko pričakujemo novo ploščo Billie in Finneasa? Nič prej kot takrat, ko se bo lahko spet plesalo na ulicah, je prepričan Finneas. Z drugimi besedami, ko covid-19 ne bo več ogrožal človeštva in bodo koncertne turneje spet mogoče. Do takrat zna biti še dolga, zato upamo, da nas v vmesnem času Billie vendarle razveseli vsaj s singlom ali dvema. Zelo verjetno je, da ga bo izdala v sodelovanju s kakšnim drugim zvezdnikom. Med potencialnimi se omenja tudi njen veliki oboževalec Elton John.

VIDEO: Billie Eilish rada sodeluje z drugimi glasbeniki. Skladbo badguy je pred dobrim letom dni posnela v sodelovanju s svojim najstniškim idolom Justinom Bieberjem. 

Naslovna fotografija: Billie in Finneas na 40. podelitvi Brit Awards, februarja 2020. (Profimedia)