Mimogrede, če vašo vsakodnevno glasbeno podlago še vedno krojijo kilavi algoritmi, ki vam med komade še vsiljujejo oglase, naj vas kar takoj povabimo, da za mesec dni brezplačno preizkusite A1 Xplore Music by Deezer.  Kako do Deezerja? Enostavno - v le treh korakih! Tako vaš Deezer nima oglasov, nima omejitev, odlično kroji plejliste po vašem okusu, pa še besedila pesmi vam ponudi, da tisti hit Sir Mix-A-Lota ne boste več peli 'I like big butts in a can of limes.' A1 pa vam ob vklopu Moj A1 podari tudi opcijo PlayMusic in s tem brezplačen prenos podatkov za poslušanje glasbe.

Pred časom je bilo na Redditu odprto zelo enostavno vprašanje – zakaj ste med vsemi platformami za pretakanje glasbe izbrali prav Deezer? Poleg Deezerja se namreč ponujata še dve legitimni alternativi, Apple Music in Spotify, čeprav je bil slednji šele pred kratkim omogočen tudi uporabnikom v Sloveniji. Naj svoje lastne izkušnje testiranja vseh treh integriramo v odgovore uporabnikov na Redditu.

"Rada imam Deezer, ker ima bolj čist in bolj muzikaličen zvok kot Spotify, kar se morda sliši napihnjeno in medlo, a na Deezerju je zame zvok celo boljši kot na Tidal HiFi. Apple Music ima podobno kakovosten zvok, vendar pa na Deezerju obožujem tudi opcijo Flow za glasbene predloge. Apple Music je ne glede na preference zelo usmerjen v mainstream pop, Deezer pa je precej boljši pri predlogih iz sveta džeza in svetovne glasbe." - Prunesina

"Glasbena knjižnica pokriva vse moje glasbene okuse veliko bolje kot druge storitve." -usernameplus1

Kaj je Flow?

Reddit uporabnica Prunesina je omenila prvo ključno prednost Deezerja – Flow. Flow je poseben algoritem za ustvarjanje glasbenih predlogov glede na vaše dosedanje plejliste, všečke in poslušanja. To sicer ponujajo vse glasbene platforme, a Flow to počne precej bolje. Če Spotify pri predlogih zelo površinsko brska po vaših dosedanjih priljubljenih komadih, Deezer bolj pogumno prepleta izbrane favorite s starejšimi albumi, skritimi draguljčki in smiselnimi žanrskimi preskoki – v neskončnost. Flow je vrhunski – pritisnete Play in nenadoma se v vaših uhljih znajdejo komadi, ki ste jih že pozabili ali pa sploh niste vedeli, da jih morate oboževati.

Oglasno mesto

"Meni najbolj ugaja preprostost Deezerjevega uporabniškega vmesnika. Sicer povsod lahko najdem glasbo, ki jo hočem poslušati, a se na koncu vedno vrnem k Deezerju. Ker je vse toliko bolj enostavno." - stevenomes

Več kot 56 milijonov skladb v zbirki pomeni, da dobrin za vaša ušesa ne zmanjka, iskanje po tej enormni bazi pa je na Deezerju preprosto in intuitivno. Filtriranje albumov, razvrščanje po datumu, ko je bila skladba dodana ali posneta, pa zelo učinkovita in nezahtevna povezljivost z drugimi platformami, tudi vašim blogom. Aja – za poslušanje tudi ne potrebujete aplikacije. Deezer ima čisto svoj spletni predvajalnik, da lahko izbrane top komade žgete, kjerkoli že tipkate naslednji članek/seminarsko/dobavnico.

"Če hočem dodati novo glasbo, jo samo povlečem v svojo knjižnico. Imajo tudi besedila in zelo dobro podporo za odkrivanje nove glasbe." -SP4CECOWBOY

Kaj je Song Catcher?

Aha, uporabnik omenja odkrivanje nove glasbe. Kako pa se vi zaljubite v nov komad? Najbrž tako, da ga slišite na radijski postaji ali pa na fitnesu ali pa v lokalu (no, ko je vse to še obratovalo) in potem hitite iskat ikono za Shazam, da vam prepozna skladbo, ki jo morate nato še enkrat iskati, kamorkoli ste jo že hoteli dodati za poslušanje. Deezer ima to že integrirano! Song Catcher je storitev za prepoznavanje glasbe, ki jih potem takoj lahko zalučate med priljubljene in na želene plejliste.

"Deezer omogoča neomejeno poslušanje na vseh napravah, poslušanje brez interneta in ponuja polna besedila za pesmi." - recenzija na pcmag.com

Besedila? Besedila!

Skočite na naš članek o najpogosteje narobe razumljenih besedilih popularnih skladb, da boste razumeli, zakaj je včasih tudi pri komadih dobro imeti podnapise. Deezer svojo hrambo milijonov viž podkrepi z ustreznimi besedili, kar vam bodo prišla še kako prav, ko boste naslednjič želeli blesteti na karaokah.

Oglasno mesto