Leto 2020 se je globalni glasbeni industriji zoperstavilo z najostrejšimi zobmi. Z obdarovanjem svojega glasboljubca lahko na isti mah opravite tudi dobro delo in podprete glasbene ustvarjalce in številne druge posameznike, ki delujejo v glasbenem poslu. Za vas smo izbrskali nekaj predlogov, pri tem pa se osredotočili predvsem na domačo sceno.

Oglasno mesto

Oblačila MiDelamoDogodke

Glasbeniki so le peščica tistih, ki poskrbi za dober koncert. Na vseh straneh in vogalih odra mrgoli ljudi, ki poskrbijo za dober zvok, luč in vse drugo za nepozabno doživetje. Svetovna pobuda WeMakeEvents opozarja na težak položaj glasbenih delavcev, z MiDelamoDogodke se ji pridružuje tudi Slovenija.

Z nakupom majice, puloverja ali kape boste podprli domačo glasbeno sceno, saj bo temu namenjen celoten izkupiček prodaje. Ko se bo vaš glasboljubec v novi obleki znašel na kakšnem koncertu, naj se ne čudi, če ga bo cela dvorana odobravajoče potrepljala.

Deluksni in ekskluzivni Laibach

Tale gromozanski paket ne sme manjkati v nobeni fonoteki zapriseženega ljubitelja Laibacha! Ekskluzivna, v usnje odeta izdaja obsega kar pet vinilk, na katerih najdete številne neizdane in koncertne posnetke iz osemdesetih let, DVD z dvema koncertoma, zajetno knjižico, plakat, razglednice in broške. Laibacha se boste doma naposlušali, da bo veselje! A pazite, zaloge omenjene poslastice so omejene, nanje pa prežijo ljubitelji Laibachov z vsega sveta.

Darilna kartica Bandcamp

Poznate glasbeno platformo Bandcamp? Prek nje vam glasbeniki in založbe svoje izdelke prodajo neposredno v roke, brez številnih posrednikov, ki sicer odškrnejo velikanski del glasbene pogače. Z darilno kartico boste presenetili svojo najdražjo ali najdražjega, ki bosta lahko brskala po svetovnem katalogu glasbenih izdelkov, od vinilk, CDjev, oblačil in drugih njihovih izdelkov. Gotovo bosta našla nekaj zase, ob tem pa neposredno podprla ustvarjalce. Na platformi najdete tudi ogromno slovenske glasbe.

Lebdeči gramofon

Če imate doma avdiofila, nemara vržete pogled v smer letečih gramofonov? Brez heca, gre za revolucionaren izum slovenskega podjetja, ki je pred nekaj leti povzročil velik bum na sceni gramofonov. Futuristični MAG-LEV Audio vinilno ploščo postavlja v povsem novo tehnološko okolje. Vinilka nad njim namreč lebdi.

RaGramofonska igla zaradi tresljajev ne bo nikoli več preskočila, saj tresljajev v zraku sploh ni. O veselju in sreči vašega avdiofila, ko bo lahko na poslušalski večer povabil zavistne prijatelje, raje niti ne govorimo. 

Naslovna fotografija: Profimedia