#1 Miley Cyrus - Midnight Sky

Zakaj je na seznamu: Ker je treba vsako kompilacijo odpreti z udarno disko-pop uverturo in Miley tule zagotovo dobro opravi svoje delo.

Oglasno mesto

#2 Iggy Pop - Lust For Life

Zakaj je na seznamu: Če se izrazimo v besedah Kundere – ker nam na neki točki začne presedati neznosna lahkost bivanja in si želimo samo narediti divji krog po obvoznici in vmes zlorabiti zvočni sistem.

#3 Juice WRLD & Marshmello - Come & Go

Zakaj je na seznamu: Ker smo se že vsi znašli v situaciji, ki jo verz tega komada opiše kot "I try to be everything that I can, but sometimes, I come out as bein' nothing."

#4 David Bowie - Heroes

Zakaj je na seznamu: Ker smo se vendarle prebili do konca decembra 2020? Kateri Zemljan si ob letošnjem zaključku leta ne zasluži bučnega aplavza in poljuba na čelo, že samo zato, ker ni že nekje septembra zalučal puške v koruzo?

#5 Bon Jovi - Livin' On A Prayer

Zakaj je na seznamu: Ker je to tiste vrste komad, ki ga trezni preziramo, po pivu ali dveh pa se ob njem vsi na glas deremo refren, pa tudi če samo na približno izgovarjamo besede.

#6 Prince & The Revolution - Raspberry Beret

Zakaj je na seznamu: Ker se nam je vedno zdelo, da ima Prince v sebi tiste vrste otroško nedolžnost, ki nam jo v prvih letih adolescence življenje odplakne in se moramo zato vračati k temu žal že preminulemu umetniku v njegovi obleki iz oblačkov, da jo ponovno podoživimo. In ker ima super groove, trpežen do parketa v dnevni sobi.

#7 Michael Jackson - The Way You Make Me Feel

Zakaj je na seznamu: Ker gre za enega tistih komadov, ki bi jih lahko zdravniki izdajali na recept namesto zasvajajočih pomirjeval.

#8 Florence + The Machine - Dog Days Are Over

Zakaj je na seznamu: Ker potrebujemo himno o boljših časih in ker tudi sreča, verjeli ali ne, lahko udari kot strela z jasnega.

#9 Lady Gaga, Ariana Grande - Rain On Me

Zakaj je na seznamu: Kot se je izrazila Gaga, gre za pesem, ki praznuje žalost. Kar je samo druga metafora za tisto življenjsko finto o limonah, iz katerih potem narediš limonado.

#10 Coldplay - Paradise

Zakaj je na seznamu: Ker smo morali najti komad, ob katerem bomo postavljali jaslice. Ali pa naslednje leto podirali jelko.

Oglasno mesto

#11 Martin Garrix feat. Bonn - Home

Zakaj je na seznamu: Ker ima tako pomirjujoč začetek, obenem pa tudi hedonističen video (ki je bolj mehka različica kultnega Smack My Bitch Up skupine The Prodigy), in ker nas nadvse nostalgično spominja na čase, ko smo se ponoči imeli noro dobro, potem naslednje jutro pa malo manj dobro.

#12 ROSALÍA, J Balvin - Con Altura

Zakaj je na seznamu: Ker ima tako poredno nastavljen ritem, ki te začne premikati, tudi če si sredi dolgoveznega sestanka prek zooma ali utrujajoče, že šeste peke piškotov ta mesec.

#13 Bruno Mars, Cardi B - Finesse(Remix)

Zakaj je na seznamu: Ker ne moremo nehati (na skrivaj, sicer) občudovati nabora vseh plesnih gibov v tem videu. Idealen komad, da povadite tistih instantnih 20 sekund koreografije (medtem ko vas zmedeno opazuje vaš maček) in jo potem nalepite na TikTok.

#14 Maroon 5 - Sugar

Zakaj je na seznamu:: Ker je vedno zabavno gledati druge, kako zavijajo, ko pojejo to pesem. Žal je do danes niti eden od naših prijateljev ni zapel s posluhom – tudi tisti ne, ki jim gre Aspirin od Seke Aleksić kar dobro od grla. Zato pa morda še toliko bolj cenimo Adama Levina.

#15 Jason Derulo - Take You Dancing

Zakaj je na seznamu: Ker je ta skladba kot povabilo na ples, ki se lahko zgodi kjerkoli. No, v bistvu glede na razmere, se verjetno lahko zgodi samo doma. Upamo, da vam diagonala dnevne sobe dopušča dva ali tri vrtljaje, če ne pač … adijo, slike in rože.

#16 Post Malone - Circles

Zakaj je na seznamu: Ker je življenje kot vrtiljak – enkrat si gor, drugič dol. In ker glasbeno kompilacijo o počutju lahko ustrezno zaključi in po procesu ponovitve ponovno zažene le – Post Malone.

Naslovna fotografija: Profimedia