Italija

Maneskin - Zitti e buoni

Mozaik komentar: Priznamo – poleg finske skladbe nas je tale letos najbolj prepričala. Smo pač rokerji po srcu in pograbimo vse, kar žaga malce trše od povprečja. In Italija je tokrat stopila izven svojih utečenih popevk, da preseneti z novodobno kolizijo grandža in psihoroka. Tole bi verjetno nastalo, če bi Motley Crue naredili komad med dopustovanjem v Kalabriji. »Če ta pesem ne zmaga, mora Italija za vselej prenehati z nastopi na Evroviziji. Evrovizija si ne zasluži Italije,« piše eden od komentarjev. 22,2 milijona ogledov od začetka marca in Maneskin so zdaj popularni tudi v Ameriki.

Srbija

Hurricane - Loco Loco

Mozaik komentar: Čez 10 milijonov ogledov, ne vemo pa koliko od teh samo zaradi treh impresivnih srbskih lepotic, ki so razturile na odru evrovizijskega predizbora in se enostavno izstrelile v finale. Letos vsekakor vemo, kam bodo bivše jugoslovanske republike oddale svojih 12 točk. Sodeč po komentarjih pa so bejbe prepričale tudi kopico Rusov.

Ukrajina

Go_A - SHUM

Mozaik komentar: Trinity iz Matrice na ekskurziji po ukrajinskih hostah. Le kako naj nam ne bo všeč, ko pa združuje znanstveno-fantastiko, elemente Pobesnelega Maxa in rejva? 5,4 milijona ogledov kaže tudi na možnost, da bo ta pesem končala visoko na finalni lestvici.

Azerbajdžan

Efendi - Mata Hari

Mozaik komentar: Hopla – več kot 6 milijonov ogledov! Lepa Efendi iz Azerbajdžana se steguje po vrhu finalne lestvice, vsekakor pa se bo zasidrala na letošnje poletne plejliste. Komad nabit z energijo in ravno prav začinjen z vzhodnjaško eksotičnostjo. Ne moremo pa ravno trditi, da nas je videospot vrgel s stola. Pokličite Ariano Grande, da vam pokaže, kako se dela spote za takšne komade.

Ciper

Elena Tsagrinou - El Diablo

Mozaik komentar: Ona je hudičev angel. Zato videospot ne potrebuje veliko več kot le njo. Lepa Elena v všečnem ritmu zvija svoj telešček in nenadoma kup moških gledalcev preklaplja iz nogometne tekme na Evrovizijo. Em, samo trenutek … smo v videospotu opazili šampon Head & Shoulders? Angeli uporabljajo šampon proti prhljaju? WTF?

Malta

Destiny - Je me casse

Mozaik komentar: Nova himna feminizma, ki pa s poskočnostjo in zasvajajočo melodijo navdušuje bolj, kot sporočilo, ki ga Destiny želi poslati v svet. Dekleta, ne poslušajte, kaj vam govorijo – poslušajte mene? No, pa saj vemo, kaj je želela povedati. Vsekakor komad, ki ga znamo slišati tudi v sklopu rednih radijskih programov.

Švica

Gjon's Tears - Tout L'Univers

Mozaik komentar: Ne, ni težava v tem, da ne znamo šteti do 7, ampak tale, sedmi spot po vrsti, smo našli naknadno in zdelo se nam je, da mora biti del tega nabora. Več kot 5 milijonov ogledov mladega Švicarja, ki je na Evroviziji potem zasedel 2. mesto, predstavlja videospot, ki se vsekakor gleda kot visoko-proračunski MTV spot.

Naslovna fotografija: YouTube