Oglasno mesto

Daft Punk

Novinar revije Melody Maker je njune prve glasbene poskuse označil za »daft punky trash« (trapasti ničvredni punk). Takrat še trio, ki se je imenoval Darlin' je kmalu postal duo, kritiko pa sta praktično vgravirala v svoje ime. Mimogrede, francoski elektronski duo je v krogih organizatorjev dogodkov poznan kot dvojec, ki glasbo pride vrtet zgolj in izključno po lastnem vzgibu. Povedano drugače: Parižana sta znana po tem, da ju ne premakne niti vrtoglavo visoka ponudba katarskega šejka.

David Bowie

Njegovo pravo ime je bilo David Jones in ko je bil star 18 let, je bila glasbena scena že zasedena s podobnim imenom – Davy Jones je bil namreč frontman skupine The Monkees. Po nekaj letih eksperimentiranja z imeni se je odločil za ime David Bowie, s čimer se je želel pokloniti teksaškemu uporniku Jimu Bowieju iz kultnega filma The Alamo (1960).

Post Malone

Tudi jebivetrstvo je umetnost. Ni pravilo, da za močni imeni stoji kakšna posebna seansa viharjenja možganov, pa tudi neke težke simbolike ne gre iskati. Austin Post je njegovo pravo ime, ki mu nekako ni sedlo na prve posnetke. »Svoje ime sem zato enostavno vnesel v naključni generator besed (random rap name generator) in ven je prišlo ime Post Malone«, je povedal v oddaji The Tonight Show.

Lady Gaga

Tale izvor imena nam bo znan že zato, ker smo vrsto let poslušali uvodno špico oddaje Radio Gaga. Stefani Joanne Angelina Germanotta je sicer njeno pravo ime, s katerim je tudi nastopala, a je bila med prijatelji vedno poznana kot Gaga. Svoje odrsko ime je dokončno zapečatila v oddaji Oprah, v kateri se na prepono »lady« še navajala.ž

Skrillex

Sonny Moore je nekega dne na hitro natipkal ime uporabniškega računa, ki je bila izpeljanka vzdevka Skril, kot so ga imenovali prijatelji. Iz nedolžnega Skrillexa ni nastalo samo eno največjih producentskih imen elektronske plesne glasbe, pač pa prava avtoriteta brostepa in dubstepa.

Oglasno mesto

Travis Scott

Če je vaš najljubši izvajalec Kid Cudi in če je tvojemu najbolj priljubljenemu stricu, ki ti nikoli ne da napačnih nasvetov, ime Scott, potem pač vržeš skupaj imeni dveh superherojev. In kaj skupaj navržeta dva superheroja? Superzvezdo z osmimi grammy nominacijami in računom, težkim najmanj 50 milijonov dolarjev. O Astroworld incidentu pa raje kdaj drugič. Lekcija: pazite, kako poimenujete svoje novorojence.

Naslovna fotografija: Profimedia