Vsi, ki si delite življenje z mačko, veste, da je vaš Felix član precej bistroumne vrste karnivorskih sesalcev. Pripadniki klana feliuscatus si z nami namreč že tako dolgo delijo dom, da nas poznajo bolje, kot si mislimo.

Po nekaterih raziskavah so mačji možgani kompleksnejši od pasjih in med več kot 100 različnimi vokalizacijami vaš muc-muc obvlada celo takšne, s katerimi zmanipulira svojega lastnika. Vse to nakazuje, da je premeteni Felix izjemno dovzeten za različne možganske uganke.

Cat Fishing

Aplikacijo je na trg lansiral eden večjih proizvajalcev mačje hrane, najbolje pa igra deluje na tablici, ki jo obvezno položite na ravno površino. Aplikacija je dostopna tako za iOS kot Android, ponuja pa eno najljubših mačjih opravil: lovljenje rib. Zahtevnost igre se stopnjuje glede na hitrost mačjih refleksov in posledično mačje tačke.

via GIPHY

Test: Igro smo preizkusili na dveh mačkih. Prvi se je na dogajanje na tablici odzval s čisto nonšalanco. Poskusili smo ponovno in na našo vztrajnost se je odzval tako, da je zapustil sobo, zato smo posumili, da sledi trendom in postaja vegan. Druga muca, resda mlajša od že malce priletnega mačkona, pa je bila za! Tapkanje po tablici je vzela resno, na veliko olajšanje lastnika pa pri lovljenju virtualnih rib ni uporabljala krempljev. Edina stvar, ki je na aplikaciji moteča, je prepogosto pojavljanje logotipa proizvajalca mačje hrane, ampak če mačke ne zmoti, zakaj bi nas?

Ker mačje šapice potrebujejo veliko treninga:

via GIPHY

Ob tem samo še mini priporočilo: ker je indiferentnost bistvena lastnost mačjega karakterja, se zna zgoditi, da digitalne animacije ne bodo vžgale. Kot vse stvari, ki jih ponudite svoji mačji gosposkosti, je tudi izbira iger povsem prepuščena njihovi samovolji. V tem primeru se brez slabe vesti vrnite na palico s perjem.

Relaxmy Cat

Kako ljubko! Melodije, ki so komponirane posebej za mala kosmata mačja ušesa! Gre za kombinacijo zvokov iz okolice ter pravo pravcato instrumentalno zasedbo z vokalom, katere namen je sila preprost: vzbuditi različna mačja razpoloženja. Izbirate lahko med melodijami za pomiritev, boljši spanec ter malo bolj poskočnimi ritmi, ki naj bi vašo mačko spodbudili k igri.

Pravim melodijam se poda tudi dobra masaža:

via GIPHY

Test: Preizkusili smo temo za pomiritev in se zbudili dobro uro pozneje. Zdaj točno ne vemo, ali je ta aplikacija res mišljena samo za mačke. Nam se zdi, da bodo ob teh milozvočnih napevih zadrnjohali najprej lastniki, njihovi mački pa se bodo ležerno pridružili temu ljubemu opravilu v vsakem primeru.

Pet First Aid

Ta aplikacija je zagotovo med našimi najljubšimi, predvsem zato, ker je resnično koristna. Pet First Aid je namreč mačja prva pomoč, stisnjena v neverjetno funkcionalno aplikacijo, ki jo je smotrno uporabiti, preden zaženete paniko in svojega mačka odpeljete na prvo dežurno veterinarsko postajo.

Dotični preizkus odzivnosti vam ponudimo brezplačno:

via GIPHY

Prednost aplikacije je v tem, da vas po korakih vodi od diagnoze pa vse do zdravljenja, slabost pa ta, da je aplikacijo razvil ameriški oddelek Rdečega križa, kar pomeni, da je neposredna povezava z veterinarskimi klinikami vzpostavljena le za ZDA. Kljub temu je aplikacija dobrodošla, saj je opremljena s podrobnimi interventnimi navodili, kot so npr. kako oskrbeti manjše rane, kako ravnati v slučaju alergijskih reakcij, pa tudi, kako ravnati v resnejših primerih, kot je srčni zastoj.

Aplikacija je opremljena z bogato videovsebino, ki vključuje različna videonavodila, med drugim celo tista za oživljanje, vse pa je opremljeno še z različnimi strokovnimi navodili. Aplikacija je primerna tudi za lastnike psov, čeprav se mački s tem ne strinjajo.

Fotografije: Profimedia, GIPHY.com.