Dog Breeds in Dog ID

Še nikoli ni bilo enostavneje in preglednejše najti informacij o pasmi vašega Fifija. Z dostopom do stotine pasem, opremljenih z 1,5 milijona fotografij, ki so jih velikodušno prispevali ljubitelji psov (od mladičev do odraslih psov), predstavlja aplikacija zavidljivo shrambo znanja o psih.

via GIPHY

Dobra alternativa je tudi Dog ID – Dog Breed Identifier, pravi pravcati pasji Shazam, prek katerega lahko določite pasmo svojega psa tako, da posnamete fotografijo, aplikacija pa vam v nekaj sekundah pove, da je vaša čivava v bistvu doberman (presenečenje!). A ker v resnici verjetno znate prav dobro identificirati pasmo svojega rodovniškega lepotca, so se snovalci aplikacije raje specializirali za malo bolj zagonetne primere križancev in mešancev.

Dog Whistler (iOS) in Dog Whistle Free Animated (Google Play)

Pasja piščalka v enostavni aplikaciji, ki jo uporabljate za šolanje svojega psa. Nastavljate lahko zvočno frekvenco med 5–20 KHz in pogostost piskanja.

Včasih je za učenje trikov sicer potrebno še kaj več kot piščalka:

via GIPHY

Dobronamerni namig: otroci do določene starosti slišijo visoke frekvence, kar je lahko sila moteče. Uporabljajte aplikacijo takrat, ko dece ni v bližini, če seveda ne ugotovite, da zna biti taista piščalka ugodni disciplinarni ukrep tudi v boju proti pretirani porabi gumijastih medvedkov.

Dog Buddy - My Dog File and First Aid

Aplikacija, ki je dostopna samo na iOS-u in je prava skrbniška pisarna v malem, saj v njej hranite, pregledujete in dopolnjujete pravo pravcato pasjo kartoteko: od urnika cepljenj, teže in višine pa vse do obiskov pri veterinarju, eventualnih zdravljenj, seznama zdravil, alergij itd.

"Hej, Pugi, gremo k veterinarju?"

via GIPHY

Ultimativna servisna knjiga za kužke, torej. Ljubka stvar aplikacije je seveda tudi ta, da lahko na njej brezskrbno shranjujete še vse nepozabne pasje trenutke.

BarkCam

Pri tej aplikaciji nihamo nekje med očaranostjo in osuplostjo, saj gre za prvo aplikacijo, ki s posebnimi učinki iz vašega Rexa naredi salonsko divoto na 4 tačkah. Rexu precej maha za to (rep, da ne bo pomote), vemo pa, da vam ni vseeno, kakšno sliko boste nalepili na svoj hladilnik.

Izbira pravilne Instagram poze je umetnost!

via GIPHY

Razvijalci aplikacije so šli zato korak dlje, saj so poleg učinkov poskrbeli še za posebne zvoke, ki se aktivirajo, tik preden se posname fotografija, kar Rexija spodbudi, da v ključnem Kodak momentu nagne glavo, dvigne ušesa, še bolj odpre oči in pogleda neposredno v kamero, s tem pa ponudi optimalno pozo za Instragam, ki vam jo bodo vsi zavidali. Dodajte še filter, sticker ali meme in profesionalna fotka je tu.

Besedilo: Eva Kelt. Fotografije: Profimedia, GIPHY.com.