Oglasno mesto

Inkognito

Vse pametnejši algoritmi, ki so jih kovali strokovnjaki z namenom, da od vas iztisnejo maksimalno ceno glede na vašo trenutno lokacijo, oznanjajo predvsem to, da lahko odštejete za isti sedež in isti polet več, kot nekdo, ki jo bo rezerviral iz države z bolj okrnjenim BDP-jem. Ali pa odštejete več enostavno zato, ker algoritmi vidijo vašo zgodovino iskanja. Rešitev: pojdite na lov inkognito. Tako boste dobili najnižje cene letov. Ctrl+Shift+P in puf … že ste na ozemlju, kjer so cene prijaznejše.

Premišljen nakup letalskih vozovnic
"Poglej, kako ugodni letalski karti sem našel, ko sem inkognito surfal po netu med iskanjem por- ... emmm ... portugalskih plaž."

Preskočite vikend

Večkrat se vam bo zgodilo, da so poleti ob koncu tedna precej dražji, razlika v ceni med vikendom in tednom pa vam lahko pokrije celo kakšno prenočitev ali dve. Zakaj bi za konec tedna plačali več, če lahko za dober prihranek odpotujete dan prej in prispete dan pozneje? Raziščite možnosti od četrtka do ponedeljka!

Uporabljate izključno najboljše iskalnike, po možnosti vsaj dva

Ste našli optimalno ceno za svoj polet v Barcelono? Super, vendar to ni igra hitrih prstov. Preverite isti polet še pri drugem ponudniku, saj se velikokrat zgodi, da je tam vozovnica lahko še ugodnejša. Zakaj bi plačali malo, če lahko plačate še manj? Poskusite z eDreams in Cheapoair.

Previdno z nizkocenovniki
Brez skrbi, na voljo je še dvajset stojišč

Previdno z nizkocenovniki

Skoraj neverjetno se zdi, da danes lahko letimo v evropske prestolnice za ceno dunajca s pomfrijem in dveh rund piva. Na pol zastonjski poleti pa imajo seveda tudi nemalo pasti, med katerimi izpostavljamo predvsem prtljago. Preberite drobni tisk. In potem ga preberite še enkrat. Osvojite definicije ročne prtljage ter resno vzemite navodila glede števila kosov prtljage, sicer boste pri vkrcavanju glavna atrakcija zaradi vseh napačnih razlogov. Ni namreč boljše zabave na letališču kot opazovanje obupanih potnikov, ki na vsak način želijo stlačiti kozmetični kovček v osebno torbico.

Oglasno mesto

Načrtujte

Če imate omejen budžet, pozabite na filmske prizore, kjer stopite na prvo letališče in si sanjsko destinacijo odčitate s seznama odhodov. In če gre verjeti statistiki, boste najbolj ugodno vozovnico našli 6 tednov pred odhodom, seveda pa ta časovna okna variirajo glede na letne čase. Saj veste, kako gre: če želite biti spontani, se morate prej pripraviti. Načrtujte in bodite prebrisani, sicer boste z dolgim nosom na nizkocenovcu na zračni višini 7000 metrov razmišljali, kako vas je na koncu ekstra kovček, pri katerem ste vztrajali samo zato, ker niste hoteli, da se vaša srajca s poletnimi motivi zmečka v nahrbtniku, koštal več kot teden dni polpenziona.

Fotografije: Profimedia