Murska Sobota je z odprtimi rokami sprejela dirkalni simulator [reys] v tamkajšnjem nakupovalnem centru BTC Murska Sobota. Ljubitelji hitrosti so v presenetljivo velikem številu preizkušali svoje dirkalne talente, a rekorda iz Maribora niso ujeli … vse do zadnjega dne.

Na sončno sobotno popoldne, 8. septembra, se je na vrhu lestvice najhitrejših pojavila nova številka: 47,605 sekunde za krog. Ta izjemni rezultat je dosegel Marko Križman, doma iz Kuzme, simpatičnega kraja tik ob meji z Avstrijo in Madžarsko. Z njim smo podelili nekaj besed o rekordu, ki bo njegovo ime na vrhu lestvice popeljal v nakupovalni center Qlandia v Kranju, kjer se bo simulator [reys] zagnal že 11. septembra.

Zmagovalec v Murski Soboti
Marko Križman je v Murski Soboti podrl mariborski rekord in krog odpeljal v 47,605 sekunde
  • Vozniki z najboljšimi [reys] rezultati omenjajo različne izkušnje, ki so jim prišle prav v vožnji na simulatorju. Katere izkušnje so vam prišle najbolj prav?
    Menim, da so mi v prvi vrsti pomagale izkušnje, pridobljene iz kartinga in formule 1, ki jo spremljam že dolga leta. Seveda pa ne gre zanemariti tudi izkušenj iz online dirkanja, saj sem kot aktiven član v nemških F1-ligah zmagal že štiri prvenstva v zadnjih petih letih. Trenutno sicer primarno dirkam v ligi F1 AOR  ApexOnlineRacing. Karting sem začel voziti že zelo zgodaj, kakšna bo pot naprej, pa se bo videlo v kratkem.
  • Kakšni so bili občutki med vašo najboljšo vožnjo, ki vam je prinesla zmago? Ste čutili, da vozite popoln krog?
    Časovna omejitev šest minut omogoča, da ti uspe prepeljati dovolj krogov, da pridobiš občutek, kako se avto obnaša v določenih situacijah. Da začutiš, kje je limit, do kam lahko greš. V bistvu v teh šestih minutah, v katerih je potem vseeno padel rekord, na začetku nisem imel pravega ritma, je pa bilo dovolj za en hiter krog, ki pa je bil očitno soliden.
  • Kaj vas je pri vožnji na simulatorju najbolj navdušilo? 
    Natančnost volana, forcefeedback in zanimiva fizika vozila.>
  • V simulatorju ste vozili audija TT Cup – kateri pa je sicer vaš sanjski avto?
    Trenutno tudi osebno vozim audija, sem pa dolgoletni oboževalec volvov. Če pa govorimo o sanjskih avtih, je moj nedvomno ferrari portofino.
  • Vas lahko pričakujemo v drugih slovenskih mestih, če nekdo podre vaš rekord? 
    Zanimivo vprašanje. (smeh) Odvisno od situacije. Lahko rečem, da zagotovo nisem odpeljal svojih zadnji 6 minut v Murski Soboti. Pustite se presenetiti. (smeh)

Brezplačno vožnjo v simulatorju [reys] lahko dobite tudi prek nagradne igre, v kateri sodelujete vsi registrirani uporabniki Mozaika! Se vidimo v Kranju, kjer bo [reys] na voljo od 11. do 15. septembra, potem pa gremo prve jesenske sončne žarke lovit v Koper.