Rustic Canyon

Princip naravnega

Pričakal nas je vpadljiv interjer, naravni materiali pa so nam dali vedeti, da se bo na krožniku pričarala podobna zgodba, zato smo se povsem brez strahu, da bi nam kdo serviral piščanca iz mikrovalovke, posedli za mizo. Ta pa je, in to velja za številne prestižne restavracije v Los Angelesu, za slovenske standarde širokogrudnega osebnega prostora kar malce neprijetno blizu sosednje.
(foto: Emily Hart Roth)

Toda najprej …

… naročim prvi koktajl. Brbončice mi postavi pokonci prestižni gin, ki se v kombinaciji s sladkim proseccom prav elegantno obnaša. Drobna vejica svežega rožmarina me za hipec spomni na lepote Sredozemlja, čeprav v resnici srebam tale koktajl daleč stran, ob Pacifiku.
(foto: Jakob Layman)

Rustic Canyon
Rustic Canyon

Poznavalsko

Preden se potopim v zapeljiv meni (enostaven, čitljiv, 100 % sezonski in na dovolj debeli gramaturi papirja, da se ne upogne v roki), še malce ostanem v mediteranskem navdihu, zato si naročim pražene mandlje s sivko. Slano-sladek okus z nežnim okusom sivke, ki se prikrade tam nekje od zadaj, me dokončno prepriča, da tule naziva kuharskega mojstra ne delijo brez razloga.
(foto: Rick Poon)

Lokalno, lokalno …

Nadaljujemo počasi. Kot samooklicana specialistka za vse sorte listnatih solat si naročim miks sezonske solate in vedro cmokam ob okusih mehkega radiča, zelišč ter prelivu iz šalotke. Sicer hlinim zanimanje za temo, ki se odvija ob mizi, a v resnici prikimavam subtilni noti metinih listov. Res fina kombinacija!
(foto: Jakob Layman)

Rustic Canyon
Rustic Canyon

Barvita preobrazba

Šele ko me preseneti dekorativni potencial rdeče pese, ugotovim, kakšno krivico delamo temu ubogemu gomolju, ko ga doma tako brezbrižno tlačimo v kozarce za vlaganje
(foto: Jakob Layman)

Ko nočeš deliti

Čas je za resno predjed. Cmočki z rikoto, prav konkretno potopljeni v omako iz zelenega graha. Z velikim zadržkom delim svojo porcijo z drugimi. Ko pride do skorajda prisilnega deljenja tovrstnih sladkosti z lastnega krožnika, namreč hitro postanem agresivno zaščitniška.
(foto: Jakob Layman)

Rustic Canyon
Rustic Canyon

Sofisticirano

Steak, kot se spodobi, narezan in dostavljen. Zakaj bi se trudili z ekstra ostrimi noži, ko pa lahko enostavno samo piknemo in se raje osredotočamo na okus. Božansko.
(foto: Jakob Layman)

Sladki finiš

Vedno se mi je zdelo, da je prava lepota sladice v tem, da ni presladka, in prav romantično se mi zdi, da je na drugi strani planeta to mojo tiho željo vendarle nekdo uslišal. Nepretenciozno, a z dovolj veliko mero pozornosti – skratka – just about right.
(foto: Jakob Layman)

Rustic Canyon