#1 Hiša časti

Biti skupaj pomeni predvsem imeti se dobro. Kar vaju druži, je predvsem podoben pogled na svet, to pa se odraža skozi zabavna skupna početja. Tudi, če so malce bolj pobalinskega značaja. Odpravita se v prijeten lokal, kjer naj vas uradno zaprosi - po filmsko, na kolenu, vi pa vidno vzhičeni. Potem pa to ponovita še v naslednjih štirih lokalih in tako bosta cel večer priskrbljena z brezplačno pijačo (in serijskimi aplavzi).

#2 Filmska romantika je bližje, kot se vam zdi

V mislih nimamo obiska Čateških toplic, ampak pravi road trip do Benetk ali Dunaja. Ker vse prevečkrat pozabimo, da živimo le nekaj uric stran od najlepših mest na svetu, ki jih z Google maps lahko zdaj tako elegantno navigiramo, da res ni več razloga za nervozo na mestnih ulicah.

#3 Vstopnice za vajinega najljubšega izvajalca

Tu stavimo predvsem na t. i. A-listerje, in ne nekega valentinovega zborčka v kakšnem zadružnem domu. Kupite vstopnice, tiste ta prave. Za stadionske bende. Pa čeprav bo koncert šele enkrat poleti. Vidva imata vstopnici že danes, kar je odličen intro v vznemirljivo pomlad.

#4 Menjava vlog

Zamenjajta vlogi. Vse, kar počne on, poskušajte tisti dan opravljati vi, in obratno. Stavimo, da bosta imela do večera ogromno tem za pogovor. On vam bo rekel, da je dal mešano perilo prati na 90 stopinj, vi pa boste govorili o tem, kako ni pametno zlivati tekočine za pranje stekel v odprtino za olje. Ali pa obratno, saj smo vendarle dodobra zakorakali v obdobje enakosti spolov.

#5 Previdno z eksperimentiranjem

Vsak se rad pohvali, da zna nekaj malega skuhati, a če ste na tem področju nekoliko nevešči, potem valentinovo ne bo prava priložnost za eksperimentalne masterchefovske seanse. Naj zato v vaši kuhinji gorijo sveče, in ne zavese. Če bi vseeno radi dobro jedli v udobju lastnega doma, se dogovorite z najboljšo restavracijo, da vam pripravijo večerjo, ki jo prevzamete kar sami. Tako se boste spretno izognili zamujeni dostavi mlačnega zrezka na posteljici iz uvele rukole.

#6 Pod zodiakalnim sijem

Verjetno najbolj romantična ideja, ki si jo lahko zamislite, sploh ko prebijete atmosfero megle in ugotovite, da nad oblaki še vedno gnezdijo zvezde. Vemo, sredina februarja morda ni najbolj primerna za ležanje na travi, a to ni nič takšnega, česar ne bi mogli rešiti super termo puloverji in hlače. Bolj se poraja vprašanje, kam se odpeljati, zato hitro preletite tale seznam galaksijam prijaznih krajev v Sloveniji.  Zakaj ne bi zvezd najprej videli v figurativnem in pozneje še v metaforičnem pomenu?

#7 Za vse, ki imate otroke

Standardi za kakovostno romantično druženje padejo tisti trenutek, ko na svet privekajo vaše genetske kopije. Zato vam na tem mestu lahko svetujemo le, da si čim prej rezervirajte varuško, saj bo povpraševanje na ta dan veliko. Potem pa sledite preostalim idejam tega članka, razen če se seveda ne želite s svojo drugo polovico samo kraljevsko naspati, kar je tudi povsem nobel ideja za vse, ki ste še pred kratkim zaradi nespečega otroka ob treh ponoči gledali Smrkce. Sredi tedna.

#8 Kaj pa samski?

Hej! Nikar ne pomislite, da bi se izognili temu dnevu. Od starih bibličnih izrekov o bogu, ki je menda najprej sebi brado ustvaril (pa hipsterji tudi), do bolj sodobnih gurujev za čuječnost – vsi vam bodo rekli, da se ljubezen najprej začne pri sebi. Naredite si ta dan uslugo in se razvajajte. Zmešajte si dober koktajl. Peljite se ven. Obiščite koga. Ustvarite si svojo glasbeno kompilacijo. Pojdite na masažo, obiščite frizerja. Ali pa enostavno naredite nekaj, česar si niste upali, pa veste, da vam bo čez 10 let žal, ker niste poskusili. Karaoke v javnosti, recimo.

Naslovna fotografija: Profimedia