Osveženi čeveljci

Vam redno nošeni čevlji ali športne copate vonj na hodniku dnevno spreminjajo v zatohel smrad po trohnečih podplatih? Preden odženete še zadnjega gosta, čez noč v kritične čevlje položite dišeče robčke za sušilni stroj. Medtem ko boste spali, bodo omehčali invazivnost neprijetnih vonjav v vaših šolenjcih in vaš hodnik bo zadehtel po pomladnem travniku.

Beljak od rumenjaka

Vaša dieta zahteva, da vsak dan demolirate za eno piščančjo četico beljakov, ampak vam gre na živce nadležno ločevanje od rumenjaka? Vzemite prazno plastenko, stisnite jo na sredini, s koncem steklenice se dotaknite rumenjaka in izpustite – vakuum bo posesal rumenjak in vaš prvi element zajtrka bo pripravljen hitreje kot kadarkoli prej.

Antenska glava

Zmedeno hodite po ogromnem parkirišču, pritiskate na ključ in upate, da se od nekod posvetijo žarometi vašega avtomobila, ki ga neuspešno iščete že deset minut (zaželeno agregatno stanje sladoleda v vrečki pa vztrajno pojenja)? Prislonite daljinec ključa na spodnji del brade in pritisnite znova – s tem bojda povečamo domet signala. Glava kot antena? Pa že!

Mirni poleti

Potujete z letalom? Izberite jutranje polete. Zjutraj je zrak namreč 'lahkotnejši' in zato so jutranji poleti mirnejši kot popoldanski.

Adijo, rja!

Vaše najljubše orodje kaže kronične znake rje, a ste preveč skopuški, da bi si kupili nov set? Preden ob naslednjem naskoku na zrahljane matice balkonske sedežne garniture tvegate gangreno, vzemite sporne kose orodja in jih čez noč položite v mešanico kisa in soli. Naslednji dan namočeno orodje očistite in posušite, da bo kot novo!

Rešeni kabli

Nikar takoj ne zavrzite odsluženih kemičnih svinčnikov. Prej iz njih poberite tiste male vzmeti in jih navijte okoli izbranega tankega in sicer zelo betežnega kabla (recimo vseh, ki polnijo katerikoli Applov izdelek, ali pa okoli kabla od miške, tipkovnice ali slušalk), tik ob robu, kjer se kabel zaključi v vtični del. Na tem delu se kabel med uporabo namreč najbolj agresivno zvija in posledično oguli ali celo strga – vzmet bo to preprečila in podaljšala njegovo življenjsko dobo.

Preverite baterijo

Imate v predalu kopico baterij AA in AAA, za katere nimate pojma, ali so še uporabne? Naredite enostaven test – baterijo spustite z višine nekaj centimetrov, da pade na spodnji (minus) del. Če se pri tem le malo ali pa čisto nič ne odbije, ampak s trdim tleskom pade na bok, potem je še uporabna. Če pa na trdno površino prileti z radostnim poskokom, je prazna in zrela za odpad.

Izgubljena stran, najdena stran

Ste med skakanjem med odprtimi okni na računalniku pomotoma zaprli tudi svoj brskalnik in tako izgubili stran, ki ste si jo še ogledovali? Večina večjih brskalnikov omogoča, da s pritiskom na tipke SHIFT + CTRL + T odprete zadnji zavihek, ki ste ga zaprli.

SMS-slovničar

Ločila in velike začetnice v sporočilih? Le kdo ima čas za to! Pretkani ljudje, ki poznajo fantastične trike, seveda. Ko na mobilnem telefonu pišete sporočilo ali elektronsko pošto, po končanem stavku dvakrat hitro pritisnite preslednico. To bo zadnji besedi dodalo piko, naredilo presledek in preklopilo v veliko začetnico, da lahko začnete pravilno pisati nov stavek.

Prečiščen tekst

Kopirate tekst iz kakšne spletne strani, pa vam komanda CTRL + C poleg označenega teksta pobere še za tri tovornjake kode HTML, da na koncu v Wordovem dokument dobite okrancljan font, prebarvan v živo rdečo barvo na rumeni podlagi (kar se verjetno zgodi, če kopirate tekst iz McDonaldsovega letaka iz leta 1991)? Namesto znanega CTRL + V za kopiranje tistega, kar ste posrkali s CTRL + C, raje uporabite bližnjico SHIFT + CTRL + V, da vam kopirani tekst prilepi kot navaden tekst brez dodatnih obdelav. Če vam v Windows okolju ta bližnjica ne deluje, pa lahko dosežete isto, če pritisnete ALT + H, V in nato še T.

Bonus nasvet

Ne odrivajte se iz podlag, ki imajo spodaj koleščka. 

>

Naslovna fotografija: Profimedia. Animirani GIFi via GIPHY.com.