Kate Hudson

Vas je kdaj zanimalo, kako Kate Hudson ohranja tako vitko postavo? Najbrž tako, da za njo skrbi armada trenerjev, ki jih plača z letnim zaslužkom v višini 300 milijonov dolarjev. Od kod ji ta denar, če pa lepa blondinka nastopi v enem podpovprečnem filmu na leto? Ta mastna plača ji pricurlja iz njene linije za šport in prosti čas Fabletics, ki ima 1,4 milijona aktivnih naročnikov na njihove storitve, izdelki pa se bodo do konca leta 2020 prodajali v 100 trgovinah po Ameriki (poleg že noro aktivne spletne prodaje).

Ariana Grande

Simpatična mlada pevka sicer ne bi stradala kruha, tudi če bi se posvečala samo svoji glasbeni karieri, saj je že lep čas ena od najbolje prodajanih glasbenic na sceni. A ker denarja nikoli ni dovolj, Ariana svoje bogastvo dodatno krepi tudi kot influencerka. Po podatkih podjetja, ki ponuja orodje Hopper HQ za predpripravo Instagram objav, Ariana na vsako promocijsko objavo zasluži 996.000 dolarjev.

Mariah Carey

Najbrž ne preseneti, da Mariah Carey vsako leto zasluži skoraj pol milijona dolarjev samo s pravicami za skladbo All I Want for Christmas Is You. Si upate uganiti, v katerem delu leta?

Robert De Niro

Poleg dveh oskarjev (za vlogo Vita Corleoneja v drugem Botru in za Jaka LaMotta v Pobesnelem biku) si 76-letni igralec lasti še tri restavracije v New Yorku. Ena od teh restavracij, Tribeca Grill, je prejela celo nagrado Wine Spectator Award za vrhunsko vinsko karto.

Jennifer Lopez

Veste, kako diši Jennifer Lopez? Kot denar, verjetno. Zato ker vsi drugi očitno dišijo kot njena linija parfumov, s katerimi je na trg omamnih dišav vstopila leta 2002 in do danes z njimi zaslužila že 2,6 milijarde dolarjev. Lani je na police poslala že svoj 25. parfum.

Praktično vsi zvezdniki na A-listi

Največja zvezdniška imena prejmejo zajetno finančno spodbudo modnih oblikovalcev, da potem za na rdečo preprogo nosijo njihove obleke ali nakit. Stilistka zvezdnikov Jessica Paster je potrdila, da modni oblikovalci plačujejo tudi več kot milijon dolarjev, da zvezdnike in zvezdnice za eno noč prepričajo s svojimi kreacijami.

Golden Globes
Aquaman z ženo - oba prisegata na naravne vzorce v barvi denarja
Jennifer Lopez
Jennifer Lopez je za 77. podelitev zlatih globusov oblekel Valentino ... ne vemo pa, koliko je bila plačana, da zleze v tole konstrukcijo. Na koncu je žal končala na seznamu najslabše oblečenih na tej odmevni prireditvi.

Kylie Jenner

Klan Kardashian-Jenner je že tako znan kot domača tiskarna denarja, poseben aplavz pa si vsekakor zasluži Kylie Jenner. Leta 2015 je lansirala svojo kozmetično linijo izdelkov pod imenom Kylie Cosmetics, s katero je v samo 18 mesecih zaslužila 420 milijonov dolarjev.

Michael Jordan

Legendarni košarkar NBA vsako leto zasluži 100 milijonov dolarjev iz avtorskih honorarjev podjetja Nike. Ironično je to več denarja letno, kot ga je zaslužil v celotni, 15 sezon trajajoči karieri pod košem, ki mu je na koncu nanesla 'le' 90 milijonov dolarjev.

Ellen DeGeneres

Igrate igro Heads Up? Mi tudi ne. Jo pa igra očitno toliko ljudi, da je bila ta mobilna igra kar štiri leta med najbolj popularnimi plačljivimi (aja, zato je ne igramo) igrami v Applovi trgovini. Heads Up je igra, pod katero je podpisana TV-voditeljica Ellen Degeneres, in lahko se pohvali, da ji je tale mala zabavna aplikacija samo v letu 2018 na račun dodala 5 milijonov dolarjev, v vseh letih skupaj pa že več kot 26 milijonov dolarjev.

Prijatelji

Se sprašujete, kaj igralci, ki so nastopili v senzacionalni, 10 sezon trajajoči komični seriji Prijatelji, počnejo danes? Morda nič, ker jim ni treba. Vsak od šestih prijateljev namreč zasluži 20 milijonov dolarjev letno samo od avtorskih pravic nenehnih ponovitev te večne TV-serije. V bistvu imajo to 20-milijonski UTD! Mi bi tudi.

Kim Kardashian

Le kako lahko govorimo o inovativnih zaslužkarjih, ne da bi omenili prvega imena družine Kardashian. Leta 2014 je Kim Kardashian izdala knjigo Selfish, zbirko njenih številnih selfijev (knjiga ima, mimogrede, 352 strani). Leta 2015 so se spraševali, ali je knjiga flop, ker je bilo prodanih le 32.000 izvodov, a če kdo zna prodajati stvari, je to Kim. Vztrajna promocija je poskrbela, da je bila knjiga do danes že nekajkrat ponatisnjena, prodanih pa je bilo več kot 125.000 izvodov. Modni guru Tim Gunn je knjigo malce kislo pokomentiral: “Kaj, če je ta knjiga edino, kar preživi v časovni kapsuli za prihodnje generacije? Čutim, da mi upada IQ.

Kim Kardashian
Samoznamčenje doseže nov astralni nivo, ko podpišeš svoj lastni selfie

Fotografije: Profimedia