# 1 New York

Če se ob spremljanju hollywoodske kinematografije in prebiranju novodobnih romanov niste vsaj enkrat zaljubili v New York, razvpito Veliko jabolko, potem je zdaj čas, da vendarle osvojite to 'betonsko džunglo, v kateri nastajajo sanje', kot v skladbi Empire State of Mind poje Alicia Keys. Ne imenujejo ga zaman Mesto, ki nikoli ne spi.

New York
Mesto, kjer spanje odpade - je preveč svetlo tudi ponoči

Kje nabirati party izkušnje: v okrožjih Bushwick (nujno preverite psihedelični House of Yes), West Village (recimo Employees Only), Greenpoint (npr. klub Good Room). Če pa želite izkušnjo, o kateri boste govorili še naslednjih 10 let, potem pojdite v Top of the Standard, ki je v Meatpacking Districtu. To je tisti okoliš, ki je bil preveč divji celo za Samantho iz Seksa v mestu.

Namig: Vsak Newyorčan vam bo povedal, da se najboljše zabave dogajajo med tednom.

#2 Bejrut

V Bejrutu, pravijo, imate možnost žurati tako na polno, kot da je vaš zadnji dan. Kar v Bejrutu morda celo res je. Če bi se potemtakem radi tako znoreli, kot da jutri ne obstaja, lahko poskusite z naslednjim scenarijem: večer začnite z ginom in ostrigami – zavijte torej v Mother Sucker bar. Nadaljujte pod zemljo, v arhitekturno dovršenem klubu B018, ki je v bistvu bivši bunker, iz katerega pa med divjim plesom vseeno lahko vidite zvezde (in to ne metaforično). Zaključite pa, kot da ste se ga narinili v Ljubljani – skočite na postalkoholni kebab.

Beirut
Živopisno nočno življenje v okolici mestnega središča Bejruta

Namig: Obvezno morate raziskati predel po imenu Beirut Waterfront, saj vas bodo glede na zemljepisno poreklo zagotovo popolnoma navdušili številni klubi in bari na terasah nebotičnikov.

#3 Berlin

Berlin je brez kančka dvoma evropska prestolnica nočnega življenja. Predvsem zaradi burne polpretekle zgodovine, saj zidovi ne padajo kar vsak dan ali pa vsaj ne kar v vsakem mestu. In zdi se, kot da nočni živelj Berlina še danes slavi to zmago.

Berlin
Kavarne in restavracije na predeanih plavajočih hišicah v berlinskem Kreuzbergu

Namig: Predel Kreuzberg – nekoč najbolj reven del zahodnega Berlina – ponuja pravo kulturno raznovrstnost v vseh odtenkih. Tu boste našli celotno berlinsko populacijo hipsterjev. Clubbing vas čaka v predelu Kottbusser Tor (Kotti): recimo na house in tehno se lahko zasukate v klubu Farbfernseher. In ker z omembo enega kluba pravzaprav delamo krivico celotni berlinski nočni sceni, se zdi korektno, da vam tule pustimo še skrbno sestavljen seznam 22 najboljših klubov v mestu. Ker jih je seveda še več, pa da ne boste zavili v napačnega.

#4 Tel Aviv

V izraelski prestolnici se boste morali odpraviti ven malce pozneje, saj večina klubov odpre svoje vrata šele po polnoči, kar pomeni, da boste z vročega plesišča lahko odplesali direktno na zajtrk. Multikulturnost je temeljna značilnost Tel Aviva, kar prevedeno v nočno življenje pomeni, da boste skorajda na vsakem koraku doživeli pravo glasbeno in slogovno eklektiko. Če želite, da vaši bobniči izkusijo vrhunsko ozvočenje, vsekakor zavijte v The Block.

Tel Aviv
Plesni klub Yaya je eden najbolj vročih kotičkov nočnega življenja v Tel Avivu

Namig: Rothschild Boulevard je mesto, kjer boste opaženi – in boste opazovali. Ko pa ste že tam in ker se vam zagotovo džuska na intimnem plesišču, zavijte v Alphabet ali še bolje v Zoo Zoo (ples na točilnem pultu je obvezen del družbene etikete, sicer pa vam že samo ime kluba obljublja živalsko zabavo).

Fotografije: Profimedia