#1 .. Spoznala sva se prek Tinderja. Zmenek je bil krasen, a se po srečanju ni več oglasila. Njej profil na Tinderju je še vedno aktiven.

Odgovor: Tinder je kot sejem pohištva. Obiskala je vašo stojnico, vljudno izmenjala nekaj besed ter vzela prospekt. Zdaj preverja še preostale ponudbe. Verjetno se zanima za modularno sestavo pohištva, kar pomeni, da si bo idealnega tipa sestavila iz več tekmecev. Če vas to ne moti, počakajte še kakšen teden.

#2 .. Vedno se dobivava pri meni. Skupaj sva že osem mesecev in še vedno ne vem, kje točno živi. Ni me še predstavil svojim prijateljem.

Odgovor: Seveda ne, ker ste ljubica.

#3 .. Že nekajkrat sva se dobila in bilo je res lepo. Čutiva obojestransko kemijo. Toda v zadnjih dveh tednih je že petič odpovedala srečanje.

Odgovor: Obstaja možnost, da je tajna agentka ali Batwoman, ampak je bolj verjetno, da za vas nima pretiranega zanimanja. Pa vašega časa tudi ne ceni ravno najbolj.

#4 .. Poznava se šele nekaj mesecev. Zadnjič sem zbolela, zato mi je samoiniciativno prinesel med, limone in lekadol. Se mu smilim?

Odgovor: Ne. Samo ni mu vseeno za vas. Razmislite o tem, da bi ga obdržali (vsaj za urgentne primere).

#5 .. V razmerju sva že dve leti, a se še vedno ni ločila od svojega partnerja.

Odgovor: V razmerju je s svojim partnerjem, in ne z vami.

#6 .. Ko ji pošljem sporočilo, mi nemudoma odgovori. Toda še vedno se nisva dogovorila, kdaj bi se prvič videla v živo.

Odgovor: Z vami ima e-razmerje. Ste njena rezerva in če, ko ali kadar se v resničnem življenju kaj ne bo izšlo, vas bo potegnila s klopi. Mogoče.

#7 .. Zmenek je bil odličen. Klepetala sva vso noč, vozil me je naokoli in na koncu je sledil poljub. Po tem me ni več poklical.

Odgovor: Ker mu niste zanimivi. Je bil pa prijazen kavalir, drži.

#8 .. Kupil mi je plišasto različico mojega najljubšega lika iz Vojne zvezd, čeprav sploh ne pozna franšize.

Odgovor: Zadovoljen je, kadar ste vi zadovoljni. Lahko ste zadovoljni, da je tako.

#9 .. Pridrži mi plašč, odpira vrata in odmakne stol. Je starokopiten?

Odgovor: Ne, samo uvideven je. Saj veste, to je tisti del spoštovanja, ki ga je odplaknil prvi val feminizma. Če to še vedno počne po letu dni, ste sploh zadeli terno.

#10 .. Po klepetu mi je napisala 'Se vidimo'. Kaj to pomeni?

Odgovor: Da z vami nima konkretnih načrtov. 'Se vidimo' je zgolj vljudnostna in skrajno nedefinirana fraza, ki se uporabi namesto 'adijo', saj ta zveni v tem primeru preveč grobo. Poleg tega je uporabila množino – 'vidimo'. Množina. Ki niti malo ne napoveduje srečanja v dvojini.

#11 .. Najin dolg pogovor je zaključil z 'Lepo bodi'. Kaj naj odgovorim na to?

Odgovor: 'Enako'.

#12 .. Kadar sva skupaj, ona ves čas govori samo o sebi.

Odgovor: Na drugi strani mize bi lahko sedel kdorkoli in verjetno bi še vedno govorila samo o sebi. Zato je najbolje, da se vprašate, kaj vi počnete z njo.

#13 .. Vsakič, ko ga pokličem, mi reče, da ne utegne. Očitno mora biti res prezaposlen.

Odgovor: Ne, samo niste njegova prioriteta.

#14 .. Pred nekaj meseci je končal razmerje in kadar sva skupaj, ne more nehati govoriti o svoji bivši.

Odgovor: Zato, ker je še vedno ni prebolel. Žal nam je, a po vsej verjetnosti ste nadomestna punca oziroma rekvizit za tolažbo s pulzom. Angleško govoreči svet pozna ta izraz pod imenom 'rebound girl', kar je strokovna komisija Mozaika suvereno prevedla kot 'potolažnica'. Seveda isto velja za moške. Potolažnik, torej.

#15 .. Kadar sva skupaj, sem miren. Zdi se mi, da me popolnoma razume. Je možno, da sem s pravo osebo?

Odgovor: Da. Zdaj pa to cenite in kultivirajte.

Naslovna fotografija: Profimedia. Animirani GIFi via GIPHY.com