#1 Tony Robbins

Če do zdaj niste živeli na drugem planetu, potem nedvomno veste, kdo je Tony Robbins. In veste tudi, da njegov imperij, ki je vreden kar 6 milijard dolarjev, po tekočem traku proizvaja uspešne posameznike. Tony torej dela nekaj hudo prav. Ob poslušanju hrapavega, a energetsko nabitega glasu vas bo najprej zadela konkretna motivacijska klofuta. Potem pa sledi konstruktivno šolanje o tem, kako v življenju sprejeti boljše odločitve in posledično živeti s čim manj obžalovanja.

Za pokušino: O temeljnih principih uspeha

#2 Lewis Howes (School of Greatness)

Edini način, da narediš dobro šolo o odličnosti, je, da povabiš odlične sogovornike. Veleume, tako rekoč, in po možnosti z vseh domen. Kajti verjetno vam bodo o tem, kako resnično briljirati v življenju, največ povedali tisti, ki so nekaj dosegli. In s tem ne mislimo samo drugega mesta v državnem tekmovanju iz logike.

Za pokušino: Kako si izprazniti glavo

#3 The Mindvalley Podcast

Ne samo podcast, ampak praktično cela platforma, na katero je priklopljenih več kot 12 milijonov ljudi, ki želijo narediti boljšo verzijo sebe (še v tem življenju). Platforma je razdeljena na 12 tematskih sklopov, kot so recimo kariera, zdravje, ljubezen, starševstvo. Tale platforma je sicer plačljiva, zato preverite najprej, ali ste skladni z njenim ustanoviteljem, ki povezuje v svoj program več kot 100 uspešnih ljudi iz vseh področij. Ime mu je Vishen Lakhiani in veliko govori o transformaciji.

Za pokušino: Vishen Lakhiani o tem, kaj v resnici vsak od nas hoče

#4 The Life Coach School Podcast

Pravijo, da kako živeti življenje ni visoka znanost, temveč spretnost. Zato vedno zastrižemo z ušesi, ko nam nekdo s svojimi programi obljublja bolj prefinjeno upravljanje lastnih možganov. Tu vskoči podcast Brooke Castillo, trenerke za osebni razvoj. Lekcije iz življenja so lično zapakirane v časovno uvidevne sklope (med 25 in 40 min), ki jih lahko poslušate brez resnega kognitivnega naprezanja.

Za pokušino: Odgovor na vprašanje, zakaj nismo proaktivni