Poglejmo nekaj legendarnih kratkih stikov med slavnimi in novinarji, ki so se zapisali v anale najbolj bizarnih intervjujev. 

Oglasno mesto

#1 Lekcija iz samskega življenja: Rihanna

Ko iz pevske kariere presedlaš na filmsko in prideš na novinarsko konferenco vsem povedat, kako si se pripravljala na vlogo. Potem pa te novinarka vpraša, ali ti gre v zasebnem življenju tudi tako dobro kot na velikem platnu. In prhneš v mikrofon. Nastane tako neprijetna situacija, da nekdo na tiskovni dejansko predlaga, ali lahko gredo takoj k naslednjemu vprašanju.

#2 Lekcija iz seksizma: Scarlett Johansson

Če smo se česa naučili iz velikih medijskih lapsusov, je to, da seksapilne igralke prezirajo seksistična novinarska vprašanja. Skratka, lahko jih pasivno gledate, ne smete pa spraševati ali na to preveč očitno opozarjati.

#3 Lekcija iz računanja: Mayim Bialik

Stereotipna vprašanja igralkam postanejo lahko nerodna v tisti točki, ko imate opravka z doktoricami znanosti. Zato recimo na rdeči preprogi nikoli ne vprašaš Amy Farrah iz Velikih pokovcev (The Big Bang Theory), ali zna recimo računati. Ker je njena specializacija pač nevroznanost. Obstaja torej precejšnja možnost, da ji poštevanka ne predstavlja resnega kognitivnega napora.  

#4 Lekcija iz ponižnosti: Trenutek med Jerryjem Seinfeldom in Larryjem Kingom

180 epizod ene najbolj gledanih serij v zgodovini šovbiza in velikan med voditelji vpraša velikana TV-komedij, kdo je koga odpustil. Lahko si zamislite reakcijo. Dodatno se vse začini, ko Larry na provokativno Jerryjevo vprašanje tipa "Sploh veš, kdo sem?" medlo odgovori: "Mnja, tisti tip iz Brooklyna, Žid, ne …" Udarec je tako hud, da ga ne premakne niti Jerryjev argument o tem, da je imela serija Seinfeld tisti čas zavidljivih 75 milijonov gledalcev.

#5 Lekcija iz nasilja: Quentin Tarantino

Nekoga, ki je nasilje spremenil v umetnost na velikem platnu, verjetno ni smotrno spraševati o tem, kakšna je povezava med uživanjem v nasilju v resničnem in fiktivnem življenju. Če pa že, potem lahko k tej kategoriji dodate še verbalno nasilje.

#6 V iskanju alfa samca: One Direction

Saj ne, da se vprašanje o tem, kdo od fantov je požgal največ deklet, ni porodilo vsakemu, ki je kadarkoli konzumiral glasbene tvorbe deške skupine One Direction. Bolj nerodno je to, ko ga nekdo resnično zastavi. Kar tako, zares, medtem ko se fantje nerodno prestopajo pred fotografsko steno in ne vedo, ali so na skriti ali pravi kameri. Ampak, a veste, kaj je še bolj bizarno? To, da je novinar dejansko dobil odgovor.

Oglasno mesto

#7 Lekcija iz otroške iskrenosti: Ponovno Larry King

Larry King je očitno pravi mojster napačnih trenutkov. DJ Khaled se ravno dobro vpelje v filozofijo dosežkov, kot je recimo ta, da ni nič narobe s tem, če si želiš hišo na vodi, pa ga dobri stari Larry prekine z najbolj otroškim in očitnim vprašanjem: Zakaj si debel?

#8 Lekcija iz relativnosti časa: Snoop Dog

Zvezdniki ne zamujajo po 15 minut, ampak po 5 ur. Zdaj pa razložite to discipliniranim predstavnikom skandinavskih medijev. Težka bo.

#9 Lekcija iz prepoznavanja obrazov. In imen.

Če kaj akutno podreza v zvezdniški ego, je to, da svojega intervjuvanca zamenjate z nekim drugim zvezdnikom. Recimo, da zamenjate Samuela L. Jacksona z Lawrenceom Fishbornom. Menda ja veš, s kom imaš intervju?!

Naslovna fotografija: Profimedia