Bolt in Keel

Levjesrčna mačja bratca Bolt in Keel sta bila iz zavetišča predana v oskrbo lastnikoma, ki sta ju nemudoma vzela na kajak. Od takrat oba muca po svetu potujeta kot prava radovedna popotnika, vselej v polni opremi: na jadranju uporabljata rešilne jopiče, na dolgih pohodih pa tople suknjiče. Verjetno sta v šotoru prespala več noči kot vsi člani lokalnega skavtskega društva skupaj, in videti je, da jima življenje iz nahrbtnika še kako ustreza.

Gospod Bentley

Bentley je vsekakor eden od redkih psov, ki ima svojega pilota, pa istočasno ne spi v torbici Paris Hilton. Njegov lastnik redno vozi helikopter in Bentley v vlogi kopilota z njim vred s ptičje perspektive radostno občuduje široka prostranstva Kanade. Ljubki angleški buldog je tudi vedno razpoložen za priložnostne fotografske seanse, z vsemi tematskimi rekviziti, seveda.

Oglasno mesto

Chapati

Indija ima okoli 30 milijonov potepuških psov. Med njimi je bil nekoč tudi Chapati. Pri treh tednih starosti se je zdelo, da se Chapatijevo kratko življenje že končuje. Komaj živega sta ga na ulicah Cochina našla in rešila ukrajinska popotnika. In takrat se je začela pisati čudovita zgodba. Prej anonimni kužek z ulice je najprej dobil ime, potem pa odprto letalsko vozovnico za malone vse ikonične kraje na tem planetu. Chapatiju je ljubši urbani stil potovanja, in se, kot pravi influencer, najraje fotografira pred največjimi znamenitostmi. Pravi nastavljač.

Henry in Baloo

Najbolj prikupen par na Instagramu! Henry in Baloo, prikupni mešanec in siamska mačka s primesmi neznane druge mačje pasme, sta dobra prijateljčka in predana sopotnika, ki sta pritegnila celo pozornost resnih medijev. Popotniški tandem je namreč ustvaril pravi kult na družbenih omrežjih, s široko bazo oboževalcev pa sta se seveda sprožila dva plazova – kar nekaj sponzorskih sredstev (kar je dobro, saj je nomadsko življenje lastnikov dobilo dodatno udobje) in kup negativnih komentarjev na temo pravic živali (kar je malo manj dobro, saj uboga lastnika včasih iz šotora tipkata odgovore pozno v noč).

The Dogist

Če se vam ne ljubi spremljati vedno istega ljubljenčka, potem se priklopite na stvaritve fotografa, ki je leta 2013 ustvaril spletno stran z najbolj preprosto in hkrati super udarno vizijo: da bi ustvaril najlepše spletne zbirališče pasjih fotozgodb. Tri leta pozneje je postal intagramer leta, danes pa ima Elias Weiss Friedman skoraj štiri milijone sledilcev na svojem omrežju. Ker ljudje imamo pač radi enostavne stvari in fotografije vseh mogočih pasem psov iz vseh koncev sveta so zagotovo ena izmed njih.

Suki na pohodu

Prečudovita bengalska mačka je leta 2017 prispela v dom dveh navdušenih popotnikov in začela se je pisati instagramska zgodba, ki danes navdušuje že 1,9 milijona sledilcev. Lastnika pravita, da je bila Suki vedno zelo pogumna, zato sta jo hitro navadila na povodec in z njo zakorakala v svet, rezultat pa so fotografije, ki vam bodo vsakič znova vzele dah. Mačja lepotica ve, kako ukrasti kader.

Mimogrede, Suki je bila leto in pol nazaj tudi na Bledu!

Kolo in maček

Dean in Nala sta neločljiva prijatelja. Dean je 1. septembra 2018 sedel na kolo v domačem Dunbarju (na Škotskem) in se odločil prekolesariti ves svet. 3 mesece in 9 dežel pozneje je prikolesaril do meje med Bosno in Črno goro, kjer je ob cesti slišal neutolažljivo mijavkanje. Zavržena muca se je na vse pretege trudila pritegniti pozornost – najbližje mesto je bilo namreč več kot 20 kilometrov stran. Dean jo je pobral in hitro sta postala tesna prijatelja. Naslednja odločitev ni bila težka in Nala je postala njegova sopotnica. Zdaj se, kot pričajo fotografije, noro zabava. Prejšnji teden sta bila Dean in Nala v Avstriji, kjer sta si vzela cel konec tedna za raziskovanje Dunaja.

Naslovna fotografija je simbolična. (via Profimedia)