Ainsa

Drug prostor, drug čas

Izkušnja prihoda v Aínso je nekako dvojna – ne le da smo prišli v neko čisto drugo zgodbo, ampak smo se prestavili tudi v drug časovni pas. Skrivoma nam je žal, da je mestece elektrificirano. Mi bi raje bakle.

Ainsa

Gatito

Pravijo, da je treba vsak kraj soditi po njegovih prebivalcih. Torej: vasica je tako mirna, da lokalni gatito poležava kar sredi trga.

Za spomin

Priljudne trgovinice s spominki na nekaj, kar se težko materializira v obesku za ključe. Vseeno se namenim kupiti nekaj kiča, a me prijazno odslovijo, saj s seboj nimam maske. Ni kaj, red je red.

Ainsa
Ainsa

Od višine se zvrti

Nisem huda ljubiteljica vršacev, a baje ljubezen premika gore. Nejevoljno se torej strinjam, da se povzpnemo na Ibón de Plan. Slaba volja usahne v trenutku, ko se pred nami odpre tale pogled.

Dotik vode

Obotavljajoče se približam vodi, saj mi je jasno, da bo tole ena najbolj ledenih plavalnih izkušenj v moji zgodovini potovanj. Seveda se ne motim.

Ainsa
Ainsa

Razgled

Po ledeni kopeli je korak precej lahkotnejši, prostrani pogledi na čudovito pokrajino Aragonije pa toliko bolj veličastni.

Lačna!

Dober tek z razgledom na porečje Ara.

Ainsa
Ainsa

Idila za 100 evrov na noč

Če se želite zbuditi v srednjeveško pravljico, potem si vsaj za eno noč rezervirajte hotel Los Arcos. Ne bo vam žal. Na svoj račun boste prišli, če ste ljubitelji kamnitega dekorja, izvrstnih zajtrkov iz živil lokalne pridelave in seveda kratke razdalje do vseh zgodovinskih znamenitosti mesteca.

Casa Franca

Instantna kulisa

V miniaturni idilični vasici Sarvisé, obdani z aragonskimi Pireneji, je hotel z restavracijo Casa Frauca. Tu ne boste le dobro jedli (restavracija se ponaša z Michelinovo zvezdico in vseeno zelo prijaznimi cenami), ampak šklocnili tudi nekaj nepozabnih fotografij.